Сближаването на икономиките в Европейския съюз се забавя. Затова предупреди

...
Сближаването на икономиките в Европейския съюз се забавя. Затова предупреди
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Сближаването на икономиките в Европейския съюз се забавя

Сближаването на стопанските системи в Европейския съюз се забавя. Затова предизвести основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева по време на Брюкселския стопански конгрес. Георгиева предизвести, че развиването на технологиите прави все по-богати развитите страни, само че отваря от ден на ден проблеми в едва по-слабо развитите страни и райони.
Световната банка регистрира сериозен проблем с образованието и квалификацията на хората, безапелационна е Кристалина Георгиева:
" Нашето умозаключение е, че Европа би трябвало да се концентрира главно върху вложенията в хората. Това би трябвало да бъде изведено като най-съществен приоритет. "

Според Георгиева, в развитите се страни, където и технологиите са доста по-напреднали, хората по-лесно се приспособяват към пазара на труда и имат все по-висока продуктивност. В по-слабо развитите страни обаче това обрича доста хора да останат отвън пазара на труда:
" Показателите за работливост на страните, изключително от южната част на Европа, се отдалечават от тези на северната част от континента. Този индикатор, измерен на равнище обособена страна, също се разминава от ден на ден за обособените райони. Стандартът на живот е все по-различен в различните региони ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР