Сблъсъците между полицията и протестиращите във Флоренция и други италиански

...
Сблъсъците между полицията и протестиращите във Флоренция и други италиански
Коментари Харесай

Сблъсъци във Флоренция между протестиращи и полиция заради COVID-19 мерките

Сблъсъците сред полицията и протестиращите във Флоренция и други италиански градове се дължат на " насилствени крайни детайли ", които се стремят да експлоатират изключителната обстановка с ковид (COVID-19). Това разгласи вътрешният министър на Италия, представен от " Франс прес ".

През миналата седмица протестиращи излязоха по улиците в градове в цяла Италия, в това число Рим, Неапол и Торино, с цел да подлагат на критика нова поредност от ограничавания за прекъсването на тревожното повишаване на инфектираните с ковид, даже откакто държавното управление обмисля по-строги ограничения.

Неразрешен митинг късно нощес в ренесансовия град Флоренция се трансформира в принуждение, откакто полицията се опита да забрани на към 200 души, събрали се в центъра на града, да влязат на площад " Синьория ".

Разразиха се конфликти сред полицейски елементи за битка с безредиците и протестиращи, някои от които хвърляха коктейли " Молотов ", бутилки и камъни, преобръщаха кофи за отпадък и чупеха охранителни камери.

" За страдание има насилствени крайни детайли, които се пробват да обхванат на площадите, с цел да се възползват от обществения и икономическия дискомфорт в този сложен миг, " съобщи вътрешният министър Лучана Ламорджезе пред вестник Il Foglio.

Ламорджезе съобщи, че измежду протестиращите е имало младежи с престъпни регистрации, футболни хулигани и крайнодесни деятели, които " намират опция да експлоатират законни демонстрации ".

Кметът на Флоренция Дарио Нардела написа във Фейсбук, че градът е претърпял " сюрреалистична, ужасна и мъчителна нощ ".

" Това не е методът да протестирате против недоволствата си, не по този метод изразявате страданията си ", написа Нардела.

" Тези, които вършат пакости във Флоренция, би трябвало да платят за това, което са създали ", упорства още градоначалникът.

В Болоня на към 80 километра нощес също стачкуваха няколкостотин души, множеството от които млади мъже, в това число футболни хулигани и някои, които направиха присъщия фашистки привет.

Протестите се състояха, откакто Италия през вчерашния ден заяви за 31 084 новозаразени, което е връх в границите на 24 часа от началото на епидемията в страната.

Правителството на Италия обмисля налагането на блокади в огромните градове на страната, в това число Милано, Рим и Неапол, с цел да се опита да забави тревожния растеж на инфекциите.

" Срещаме се с специалисти и обмисляме дали да не се намесим още веднъж, " сподели министър председателят Джузепе Конте.

Първата европейска страна, наранена тежко от пандемията през март, Италия претърпя повече от двумесечна карантина, която опустоши така и така затруднената стопанска система.

В неделя Италия вкара нови национални ограничавания за ковид, в това число затваряне на всички кина, театри, фитнес зали и басейни и затваряне на заведения за хранене и питейни заведения в 18:00 ч..

Новите ограничавания провокираха вълна от демонстрации в Рим, Милано, Неапол и Торино в понеделник и вторник, белязани от принуждение и вандализъм, като полицията за битка с безредиците изстреля сълзотворен газ по групи младежи, хвърлящи бутилки и камъни.

По-рано в събота президентът на южната област Кампания подписа нов декрет за прекъсване на учебните заведения до 14 ноември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР