Сблъсъци в затвор в Гуаякил, Югозападен Еквадор, причиниха вчера смъртта

...
Сблъсъци в затвор в Гуаякил, Югозападен Еквадор, причиниха вчера смъртта
Коментари Харесай

Петима души бяха убити и 23 бяха ранени при нови сблъсъци в еквадорски затвор

Сблъсъци в затвор в Гуаякил, Югозападен Еквадор, предизвикаха през вчерашния ден гибелта на минимум петима души, а 23 бяха ранени, единствено два дни след клането в различен затвор в латиноамериканската страна, заяви еквадорската работа за ръководство на пандизите, представена от Франс прес.

" В момента са ранени 18 лишени от независимост и петима служители на реда, петима лишени от независимост са убити ", заяви в Туитър администрацията на пандизите във връзка на новата демонстрация на принуждение, до която се стигна два дни след гибелта на 16 лишени от независимост в различен затвор в страната.

Сблъсъци в понеделник и във вторник доведоха до гибелта на минимум 16 души, в това число на наркобос, и 43 ранени в пандиза Латакунга, един от най-големите в Еквадор, ситуиран на към 100 километра югоизточно от столицата Кито, в който има към 4300 арестувани.

Повечето от телата са открити нарязани на части, излиза наяве от отчети на управляващите.

Според администрацията на пандизите " конфликти " сред пандизчии са зародили в пандиза Гуаяс 1, в големия център за отнемане от независимост в Гуаякил. В Гуаяс 1 станаха четири от осемте всеобщи убийства на пандизчии, взели общо към 400 жертви от февруари 2021 година насам в затворническата система на страната.

От администрацията на пандиза не прецизират дали силите за сигурност са съумели да овладеят обстановката.

Във вторник вечерта управляващите оповестиха за 11 ранени, в това число петима чиновници, нападнати " с огнестрелни оръжия, до момента в който се намесвали, с цел да възстановят реда ". Администрацията на пандизите изясни, че някои пандизчии са потърпевши от " експлозиви ", които арестуваните са заложили в пандиза и които са нанесли и материални вреди.

В конфликтите участваха пандизчии от три от дванадесетте отделения, които съставляват Гуаяс 1, в които се намират общо към 6900 пандизчии.

Пренаселеността на пандизите в Еквадор беше 30% през 2021 година, само че беше понижена с президентски помилвания и използването на преимущества за положително държание на пандизчиите.

Страната с население от 18 милиона се намира сред Колумбия и Перу, най-големите производители на кокаин в света. През 2021 година в Еквадор бяха хванати рекордните 210 тона опиати. През същата година броят на убийствата набъбна съвсем двойно, достигайки 14 на 100 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР