Сблъсъци с полицията в Нова Зеландия и предупреждения за арести

...
Сблъсъци с полицията в Нова Зеландия и предупреждения за арести
Коментари Харесай

Арести на протестите в Нова Зеландия, полицията с предупреждения за шофьорите в Канада

Сблъсъци с полицията в Нова Зеландия и предизвестия за арести в Канада. Така преминха последните митинги в двете страни против Коронавирус ограниченията, така наречен " Конвой на свободата ".

Над 50 души са задържани в Нова Зеландия, откакто на стачкуващите, които направиха лагер край законодателния орган по-рано тази седмица, им бе подредено да се реалокират, съобщи Агенция Франс Прес.

Полицията се задейства рано в четвъртък, откакто първите два дни от акцията не подхващаше особени ограничения против протестиращите, употребявайки мегафони, с цел да предизвести тълпата от към 150 души, че ще бъдат задържани, в случай че не изоставен.

Отговорът на стачкуващите бе съпроводен от маорска хака, а служителите на реда бяха удряни посред крясъци „ това не е народна власт “ и „ засрамете се “.

Междувременно канадската полиция предизвести, че ще предприеме арести на водачи на камиони и стачкуващи, които затвориха централната част на столицата Отава в символ на митинг против Covid рестриктивните мерки, съобщи Агенция Франс Прес. В изказване от полицията се показва, че всеки, който блокира улици или оказва помощ на други хора да го вършат, може да бъде третиран като нарушител и да последват обвинявания.



След блокадата на моста Амбасадор сред Уиндзър и Детройт министър председателят Джъстин Трюдо предизвести, че това са дейности, който заплашват икономическото възобновяване на страната.

„ Не можете да спрете пандемията с блокади. Не можете да я спрете и с укази, нито със законодателство. А тези блокади - противозаконни демонстрации, са неприемливи и въздействат отрицателно върху бизнеса и производството. Трябва да създадем по този начин, че това да спре “, сподели Джъстин Трюдо в Камарата на общините.

Въпреки предизвестията участници в митинга в Отава обявиха пред Агенция Франс Прес, че нямат желание да изоставен центъра на столицата.

Канадски и американски търговски асоциации в взаимно изказване желаеха придвижването през моста да бъде възобновено. Т. нар. Конвой на свободата “ пое предишния месец от тихоокеанското крайбрежие на Канада към столицата Отава в символ на митинг против условието водачите да бъдат имунизирани или тествани и изолирани, когато пресичат границата със Съединени американски щати.

По-рано говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че Съединени американски щати са в стеснен контакт с канадските гранични управляващи поради блокадата на моста.

Тя изрази терзания по отношение на резултата от митингите върху американската стопанска система, заявявайки, че тези дейности съставляват риск за доставките и за автомобилната промишленост.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР