Сблъсъци между демонстранти и полицаи избухнаха тази нощ в Гуанчжоу,

...
Сблъсъци между демонстранти и полицаи избухнаха тази нощ в Гуанчжоу,
Коментари Харесай

Китай и новата COVID вълна: Отново сблъсъци между протестиращи и полиция

Сблъсъци сред стачкуващи и служители на реда избухнаха тази нощ в Гуанчжоу , Южен Китай, съгласно очевидци и фрагменти от обществените мрежи, съобщи Франс прес. Азиатската страна е разлюляна от безредици против санитарните ограничавания през последните дни.

Кадрите демонстрират служители на реда с бели защитни костюми и транспарантни щитове, които се движат в стегнати редици по една от улиците в регион Хайчжу, до момента в който към тях прелитат хвърлени предмети от стъкло.

На видеата, геолокализирани от Агенция Франс Прес, се чуват викове, а на земята лежат преобърнати оранжеви и сини заградителни уреди.

Виждат се и хора, замерващи полицията с предмети, също и десетина души с вързани ръце, които наподобява са задържани от силите на ред а.

Жител на Гуанчжоу, показал се като Чен, описа пред Агенция Франс Прес, че е видял нощес по какъв начин стотина полицейски сътрудници прииждат към село Хоуцзяо, част от регион Хайчжу, и арестуват минимум трима души.

Мощната китайска система за сигурност реагира бързо, с цел да спре историческите демонстрации през уикенда в редица градове из страната.

Гневът избухна след близо три години антиковидни рестрикции , включващи повтарящи се локдауни в Китай и съвсем ежедневно PCR тестване на популацията.

Район Хайчжу в Гуанчжоу, където живеят над 1,8 милиона души, е център на ново огнище на COVID-19 и от края на октомври е в карантина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР