Сблъсъкът на пътнически и товарен влак, причинил смърта на най-малко

...
Сблъсъкът на пътнически и товарен влак, причинил смърта на най-малко
Коментари Харесай

Трагедията в Гърция е "предимно човешка грешка", каза Мицотакис

Сблъсъкът на пътнически и товарен трен, предизвикал смърта на минимум 36 души и пострадвания на минимум 130, е " най-вече " резултат от човешка неточност. Това сподели министър председателят Кириакос Мицотакис в изказване след злополуката, съобщи " Ройтерс ".

Смята се, че доста от жертвите са студенти,. Според публични лица се чака броят на жертвите да нарасне още повече, защото температурите в един от вагоните са се повишили до 1300 градуса по Целзий, откакто се е запалил.

Правителството разгласи тридневен печал.

Властите работят, с цел да открият по какъв начин високоскоростният пътнически трен се е сблъскал с различен пренасящ контейнери, приближаващ в противоположната посока и по същия коловоз със скорости, за които се счита, че са до 160 км в час.

" Всичко в тази покруса сочи, за жалост, основно човешка неточност ", сподели Мицотакис. По думите му, представени и от " Катимерини ", следва деликатно следствие на събитията, довели до конфликта покрай Лариса, Централна Гърция.

 Гръцкият транспортен министър подаде оставка поради смъртоносната влакова злополука Гръцкият транспортен министър подаде оставка поради смъртоносната влакова злополука

Пътници описват за " кошмара ". Мнозина рили през прозорците, с цел да избягат от пъкъла, други били изхвърлени на 40 метра при удара. " Имаше суматоха... пожарът беше неотложен, до момента в който се обърнахме, бяхме в огън, отдясно и отляво ", сподели Стергиос Миненис, 28-годишен, скочил на безвредно място, съобщи " Ройтерс ".

" Разбиваха се прозорци и хората крещяха... Един от прозорците се спука от удара на желязото от другия трен ", сподели различен пасажер, избягал от петия вагон, пред Skai TV.

Началник на гара беше задържан, до момента в който следователите се опитваха да схванат за какво двата влака са били на еднакъв коловоз " в продължение на доста километри ", до момента в който министърът на превоза на страната подаде оставка. Докато спасителите разтърсваха тлеещата, обезобразена маса от стомана сутринта, кранове повдигаха вагони без прозорци. Говорителят на пожарната Василис Вартакогианис сподели, че температурите в първия вагон са затруднили идентифицирането на хората, които са били в капан вътре, или да кажат какъв брой са починалите.

 Кадри от дрон: Мащабите на тежката влакова злополука в Гърция Кадри от дрон: Мащабите на тежката влакова злополука в Гърция

" Потвърденият брой на починалите е 36, само че въз основа на тези обстоятелства и констатациите от мястото на нещастието се чака броят им да е по-голям.

Мицотакис сподели и че е приел оставките на високопоставени чиновници в железопътния оператор OSE и дъщерното му сдружение ERGOSE. В Атина към 1000 души стачкуваха пред офисите на Hellenic Train, различен клон на железопътната мрежа, където някои хвърляха камъни по прозорците.

Полицията ги разпръсна със сълзотворен газ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР