Сблъсъкът между Антъни Иванов и бразилският национал Нелсон Силва ще

...
Сблъсъкът между Антъни Иванов и бразилският национал Нелсон Силва ще
Коментари Харесай

Антъни и бразилски ас в спор за голямата награда на “Бриз”

Сблъсъкът сред Антъни Иванов и бразилският национал Нелсон Силва ще бъде огромната атракция на третото издание на интернационалния шампионат по плуване „ Бриз “ в Бургас.

Надпреварата ще се състои от 6 до 8 октомври и ще означи 20 години от основаването на клуба, организиращ конкуренцията в басейна „ Меден Рудник “. Спорът сред Антъни Иванов и Нелсон Силва ще бъде за паричната премия по точковата система на ФИНА (Международната федерация по плуване). Бронзовият ни медалист от международното състезание за юноши и осми при мъжете ще скочи най-вероятно в бътерфлая, само че може да се състезава и в гърба, където е мощен 30-годишният южноамериканец.Самият Силва е един най-ярките състезатели в историята на бразилското плуване. Има сребърни медали на 100 и 200 м тил на Световната купа. На сметката си е записал десетки национални върхове.

Третото издание на шампионат „ Бриз “ се обрисува като най-силното на клубно равнище у нас през последния четвърт век, защото с изключение на част от изявените български състезатели ще започват с 26 плувци (юноши и девойки) от водещия турски отбор „ Галатасарай “. Ще се състезават и хървати. Възрастовите групи ще са четири – от родени през 2001 година и по-големи до набор 2008 година

За състезателите с най-силни достижения наградата ще бъде 150 евро. Вторият и третият резултат ще а надлежно 100 и 50 евро. Ще има над 300 предметни награди от международни марки и – продукти за плуване, козметика. За най-хубавите ще има ваучери за уикенд за двама по родното Черноморие. “Плуването сплотява. Това ще се стремим да потвърдим за втора година подред с провеждането на серия на хора с увреждания, които ще плуват при започване на шампионата. Мотото на конкуренцията е 20 години „ Бриз “, клубът е основан 1997 година от Соня и Стоян Стойчеви”, съобщи пред BGswim.com съорганизаторът Янчо Стойчев.

Василен Димитров, bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР