Сблъсък на три автомобила, предизвикан от стадо диви свине в

...
Сблъсък на три автомобила, предизвикан от стадо диви свине в
Коментари Харесай

Три коли удариха стадо глигани в Гърция, има жертви и ранени

Сблъсък на три автомобила, провокиран от стадо диви прасета в Северна Гърция, умъртви двама души и докара до хоспитализирането на четирима, заяви гръцката полицията във вторник, съобщи АП.

Инцидентът е станал малко преди среднощ в понеделник на към 60 километра северно от Солун.

Патрулна кола, пренасяща трима служители на реда, се блъснала в стадо глигани и се отклонила от пътя, няколко секунди по-късно второ транспортно средство блъснало глиганите, преобърнало се и паднало в близко поле. След това трето транспортно средство се блъскало в патрулката, убивайки 53-годишния лидер на колата и 48-годишен пасажер.

Пострадала е 50-годишна жена от Северна Македония , която е била във втората кола и е откарана в болница дружно с тримата служители на реда. Властите оповестиха, че пострадванията им не са животозастрашаващи. Съпругът на дамата, който е управлявал втория автомобил, не е потърпевш.

Загинали са и пет диви прасета, оповестиха от полицията.

Катастрофите със стада глигани са се нараснали през последните няколко години, изключително в Северна и Централна Гърция. Популацията на диви прасета се усили доста по време на пандемията от КОВИД-19, което се отрази на ловния сезон, а стада глигани, скитащи край натоварени пътища и в селата, са честа панорама.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР