СБАГАЛ Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна е единствената

...
СБАГАЛ Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна е единствената
Коментари Харесай

АГ болница във Варна с изцяло нов вид! Пациентите ще се радват на обновена база и свръхмодерна апаратура

СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов “ ЕООД – Варна е единствената отвън столицата профилирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е неповторима за Североизточна България. В болничното заведение се лекуват бременни дами с тежка патология на бременността и раждането. Родилното поделение към болничното заведение обезпечава висококачествени грижи, самостоятелно отношение, комфорт и уют, от които всяка бъдеща майка се нуждае. Отделението разполага с предродилен сектор, родилни зали за обикновено раждане, операционен бокс за цезарово сечение, натоварен бранш за следродилни и следоперативни грижи, както и удобен болничен стационар за престой и възобновяване. Освен реновираните и усъвършенствани битови условия, както и високоспециализираната инсталация в Родилно поделение, пациентките ще получат съответна здравна помощ от експерти с богат опит и висока подготовка.

 Работещите лекари в болничното заведение изясняват и насърчават преимуществата на естественото раждане с съответно обезболяване пред оперативното родоразрешение.   Всяка бъдеща майка е желателно да предпочете  обикновено раждане с епидурална упойка, с изключение на в случаите когато има индикации за оперативно родоразрешение.



Неонатологичното поделение в АГ болница е единственото поделение в Североизточна България с III равнище на компетентност, отговарящо изцяло на Медицинския стандарт по неонатология. В интензивно отделението се лекуват новородени с ниско и рисково ниско тегло при раждане, както от Варна, по този начин и от цяла Североизточна България. В стационара се намира и единственото поделение по високо рискова бременност, където се лекуват бременни с затруднения на бременността и съпътстващи болести.



Лечебното заведение е едно от водещите при лекуването на гинекологични болести, в това число и онкогинекология. През последните години в АГ болница нараства каузи на миниинвазивните ендоскопски оперативни интервенции. В поделение „ Гинекология “ ежедневно се ползват най-съвременни оперативни технологии, отделението разполага с ново висококачествено и високоспециализирано съоръжение. Благодарение на отпуснатите средства от Община Варна, се закупи  хистероскопски морселатор „ Бигати шейвър “, прилагащ се за лекуване на субмукозни миомни възли, полипи, апаратурата е неповторима за Североизточна България. АГ болница е база за образование на студенти от Медицински университет – Варна, по тази причина нашите старания са ориентирани за модерно практическо и теоретично образование. С помощта на МУ – Варна, АГ болница ще разполага с свръхмодерен лапароскопски сет за диагностика и оперативно лекуване на голям брой гинекологични болести. Това дава опция на медицинския екип на болничното заведение да поддържа най-високо равнище на полаганите за пациентите грижи и непрекъснато да усъвършенства качеството на предлаганите лечебни услуги, с цел да могат да дават отговор на упованията на своите пациенти. Всеки пациент получава лекуване в сходство с европейските и международни достижения в региона на акушерството и гинекологията.



Всички експерти в АГ болница – акушеро-гинеколози, анестезиолози, неонатолози, както и експертите по здравни грижи са с профилирана устременост и огромен опит в диагностиката и лекуването в акушеро-гинекологичната и неонатологичната процедура.

Освен с ново съвременно съоръжение и реставрация на сградния фонд, варненската акушеро-гинекологична болница получи като подаяние чисто нов автомобил. Танцов клуб „ Моряците “ направи огромна благотворителна акция с мото " Заедно за най-малките " (концерт, благотворителни базари)  за събиране на средства за закупуване на автомобил на стойност от 21 700 лева

„ От повече от 20 години в АГ болница не е юридически сходен огромен ремонт на отделенията. С отпуснатите средства се закупиха хистероскопско съоръжение „ Бигати шейвър “ единственото в Североизточна България, хистокинет, ротационен ръчен микротом и пациентски монитори. Реновирахме Родилно поделение, Реанимация, Операционни зали, Гинекологично поделение, Неонатологично поделение. Изцяло се възобновиха покривите на високото и ниското тяло на постройката и напълно скоро започва построяването на външния асансьор на болничното заведение. “ Това разяснява особено са читателите на „ Петел “, шефа на СБАГАЛ – Варна – проф. доктор Емил Ковачев, д.м.н.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР