Сбъдната мечта, така звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова-Колио

...
Сбъдната мечта, така звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова-Колио
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Продължавам да вървя напред с любов

Сбъдната фантазия, по този начин звездата ни в леката атлетика Ивет Лалова-Колио дефинира присъединяване си на Олимпийските игри в Токио.
През август атлетката за пети път в своята кариера се състезава на най-големия състезателен конгрес. Пред NOVA тя приказва за сложния път до японската столица, любовта към атлетиката и очакванията за бъдещето.

Тя призна, че пандемията и травмите, които съпътстваха подготовката ѝ за Олимпийските игри в Токио, са сложили присъединяване ѝ под въпрос.

„ Чувствах се като първенец, тъй като това беше най-трудната Олимпиада за мен. До нея стигнах най-трудно и имах минимум какво да печеля и извънредно доста да изгубвам. Щастието беше голямо, тъй като това беше една доста огромна цел за мен и една сбъдната фантазия “, съобщи Ивет.

Тя разказа миналия олимпийски цикъл по следния метод:

„ Трябва да е нещо приблизително сред Prodigy и Coldplay. Такава ми беше годината, почтено. Имаше от едното, имаше и от другото “.

Ивет си напомни и първото си присъединяване на Олимпийски игри в Атина през 2004 година:

„ Виждам едно момиче, което въобще си няма концепция за това, което ѝ следва и това, което ще ѝ се случи. Аз отидох там без никакъв ментална подготовка, без даже да зная въобще какъв брой доста мога да реализира. Четвъртото и петото място, несъмнено, оставиха един горчив привкус, само че за мен това остава един от най-големите триумфи в кариерата ми “.

„ След пет Олимпиади за мен е доста мъчно да се стимулирам просто от едно от присъединяване. За да бъда на пистата нуждая се от доста обич към това, което върша, тъй като не е елементарно и става все по-трудно. Затова върша всичко сега със сърцето си, а времето ще покаже докога ще бъде по този начин. Моята тактика беше след Олимпиадата да не разгласявам, че се отхвърлям, тъй като аз не желая да се отхвърлям. За мен самата дума „ отричане “ е все едно ти се предаваш, не искаш да постигнеш повече. Затова го обръщам и споделям: „ Аз не преставам да ходя напред с обич “. Дали ще стигна до надпреварите, Божа работа. Но в действителност желая да не преставам по този път “, сподели още Ивет Лалова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР