(СБ) реши да спре публикуването на Doing Business, планирано за

...
(СБ) реши да спре публикуването на Doing Business, планирано за
Коментари Харесай

Световната банка спира публикуване на рейтинга Doing Business

(СБ) реши да спре публикуването на Doing Business, планувано за октомври, който годишно прави оценка изискванията за осъществяване на бизнес в разнообразни страни по света, заради нуждата от изследване на нарушавания, осъществени при събирането на данни, оповестява ТАСС.
СБ отбелязва, че ще има " последователен обзор и оценка на измененията на данните " на последните пет изявления на Doing Business.
 Световната банка дава двойно по-голям заем на Африка Световната банка дава двойно по-голям заем на Африка
Световната банка разгласи, че през тази година ще даде заем в размер на 50 млрд $ на 48 африкански страни на юг от Сахара, с...
" Забелязани са редица нарушавания във връзка с измененията в данните в отчетите Doing Business - 2018 и Doing Business - 2020, оповестени през октомври 2017 година и 2019 година Промените в данните не подхождат на методологията Doing Business ", се споделя в отчета, съобщи БГНЕС.
Организацията акцентира, че „ те ще подхващат дейности по получените резултати “ и ще поправят в минали изявления данните за страните, „ които са били най-засегнати от нарушавания “.
" Съветът на изпълнителните шефове на Световната банка беше осведомен за обстановката, както и органите на страните, които са потърпевши най-вече от нарушаванията при събирането на данни ", споделиха от Световната банка.
През 2019 година Русия печели три позиции в тази ранглиста и заема 28-о място. В същото време, Роман Маршавин, изпълнителният шеф на банката от Руската федерация, мястото на Русия в класацията на Doing Business на Световната банка е евентуално по-високо от 28-то място, защото банката не регистрира всички промени, които се ползват в страната. Русия предложи да усъвършенства методологията за пресмятане и тези оферти се изследват. 
 Световната банка: Пандемията е гибелен удар за международната стопанска система Световната банка: Пандемията е гибелен удар за международната стопанска система
Пандемията от ковид е " гибелен удар " за международната стопанска система, съгласно президента на Световната банка Дейвид Малпас. Той предизвести...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР