Съзряваме не на 18, нито на 21, а едва на

...
Съзряваме не на 18, нито на 21, а едва на
Коментари Харесай

Съзряваме не на 21, а едва на 30 години

Съзряваме не на 18, нито на 21, а едвам на 30 години, настояват откриватели от Кеймбридж, представени от Би Би Си.

Така че ето една успокоителна вест за младите съпруги, които в лицето на 25-годишния си мъж виждат второ дете и от време на време доста се ядосват от незрялото му държание.

„ Да се твърди, че човек към този момент е възрастен на 18 или на 21 години, е неуместно “, твърди Проф. Питър Джонс.
Експертите провели редица проучвания на мозъка и на нервната система, с цел да стигнат до изрично умозаключение, че пълноценното съзряване настава след 30-ата година.

Защо навръх 30? Обяснение дава проф. Джонс на среща с публицисти в Лондон. 
На 30 години приключва цялостното и дефинитивно развиване на структурите на мозъка и на нервната система. А точно те дефинират пълноценното съзряване на човек.

„ Преходът от детството към съзряването има доста нюанси и отнема десетки години. Да се дефинира съответна възраст е много комплицирано “, споделя невробиологът. 
Според професора, другите държавни системи би трябвало да се приспособяват към тези нови доказателства. Става дума за просветителната система, опазването на здравето и правосъдна система.

“Когато навършиш 18 години, можеш да гласуваш, да купуваш алкохол, да получиш завещание, а в случай че нарушиш закона, полицията може да те подведе под отговорност. Но съдът би трябвало да вземе под внимание, разликата сред нарушение осъществено от 19-годишен и 30- годишен “, упорства професорът. Въпреки че в сегашните закони такава разлика не се прави. 
" Мисля, че всички виновни фактори би трябвало да имат поради, човек не е гъсеница, която за една нощ се трансформира в пеперуда ", добавя още той.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР