Съзнателно излязоха, за да не минат машините, заяви лидерът на

...
Съзнателно излязоха, за да не минат машините, заяви лидерът на
Коментари Харесай

ПП и ДБ се върнаха в зала, за да чуят речта на Карадайъ


Съзнателно излязоха, с цел да не минат машините, съобщи водачът на Движение за права и свободи

„ Маските паднаха. Тези, които настояват, че носят смяната от неприятно към по-лошо и тези, които сякаш носят демокрацията ги няма умишлено в залата, с цел да не минат машините “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Повод за изявлението му е неприетото предложение от страна на Движението да се вкарат сканиращи машини за преброяване на вота.

Според плануваните оферти се гласоподава на хартиена бюлетина, която се сканира от машина, вотът се регистрира и подписва от комисията. По този метод от Движение за права и свободи акцентираха, че няма да има невалидни бюлетини или сбъркани протоколи, както и ръчно преброяване. За същите машини се оповестиха от Демократична България и Политическа партия, само че когато трябваше да гласоподават те оповестиха на трибунка в Народно събрание, че повече няма да влизат в зала.

„ Видя се кой е за машинно гласоподаване, почтени и транспарантни избори, без да има терзания и недействителни гласове, както и сбъркани протоколи “, съобщи още Карадайъ, като акцентира, че със сканиращите устройства няма да има измами и фалшификации, каквито се видяха и демонстрираха, че се вършат с актуалните машини за гласоподаване.

„ Ето ги лицемерите, които се появяват когато към този момент е късно. Те са за фалшификацията, която демонстрираме от тази естрада “, съобщи водачът на Движение за права и свободи когато в пленарна зала започнаха да влизат депутатите от Политическа партия и Демократична България, които взеха решение въпреки всичко да се върнат на работното си място. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР