Създавайки тази платформа в най-висшия държавен орган, много по-лесно ще

...
Създавайки тази платформа в най-висшия държавен орган, много по-лесно ще
Коментари Харесай

Поискаха създаване на комисия по дигитализация

 " Създавайки тази платформа в най-висшия държавен орган, доста по-лесно ще бъде за България да пази своите национални ползи в тематиките, които ще дефинират бъдещето ни през идващите години. Това е стъпка към основаването на електронна здравна карта и електронни регистри за унищожаване на бюрокрацията по предложение на водача на Българска социалистическа партия и основаване на електронно държавно управление. "

Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Благовест Кирилов. Той изрази убеденост, че всички асоциации в бранша ще поддържат това предложение, като доста от тях споделят проблемите и потребността от основаване на сходен орган и това е очевидно от импортирани от тях писма до ръководителя на Народното събрание, както и ръководителите на всички парламентарни групи.

Експертът в областта на технологиите акцентира, че България заема едно от последните места в Европейския съюз по показател за нововъведения и е трайно на едно от последните места в Европейски Съюз по цифрова промяна на стопанската система. Той добави, че в същото време България има всички дадености, с цел да се трансформира във водеща дестинация за изнесени софтуерни услуги.

Благовест Кирилов посочи, че е крещяща потребността от довеждане докрай на процеса по синхронизация на българското законодателство в областта на цифровите технологии с европейското, законови промени и начинания за догонване по индикаторите за иновативност и изискванията за бизнес с висока добавена стойност в България, както и реализиране на по-бързи темпове на цифровизация на стопанската система и услугите за жителите. 

" Единствено посредством дейности през днешния ден по този начин можем дълготрайно да  запазим работещите и фирмите в бранша. А резултатът ще е забележим от всеки един от нас! ", съобщи Кирилов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР