Създават ликвидационна комисия за закриването на Държавната комисия по хазарта,

...
Създават ликвидационна комисия за закриването на Държавната комисия по хазарта,
Коментари Харесай

Ликвидационна комисия закрива хазартната - slava.bg

Създават ликвидационна комисия за закриването на Държавната комисия по хазарта, оповестяват от Министерския съвет. Предвижда се неин ръководител да бъде основният секретар на Министерството на финансите. Поименният ѝ състав ще се дефинира със заповед на финансовия министър.

Предстои да бъдат уредени функционалностите на комисията за тримесечния период на работа, както и главните действия на нейния ръководител.

С щатните бройки, включени в общата бройка на личния състав на закритата ДКХ, ще се извършат обезщетени промени в числеността на Министерството на финансите и Национална агенция за приходите - покачва се експертният потенциал на Министерството с 18 спомагателни щатни бройки, а в Национална агенция за приходите ще има 34 спомагателни щатни бройки.

Необходимите разноски по ликвидацията, в това число за възнагражденията и компенсациите по Закона за държавния чиновник и по Кодекса на труда, ще се изплащат посредством бюджета на Националната организация за приходите за сметка на средствата по одобрения бюджет на Държавната комисия по
хазарта за 2020 година Това ще става на база утвърдени от ръководителя на ликвидационната комисия документи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР