Създават доброволно формирование за реакция при бедствия в община Родопи.

...
Създават доброволно формирование за реакция при бедствия в община Родопи.
Коментари Харесай

Създават доброволно формирование за реакция при бедствия в Община Родопи

Създават непринудено формирование за реакция при бедствия в община " Родопи ". Започва и набирането на доброволци за сформирането на отряд " Родопи ".

Идеята е формированието да спомага при попречване или преодоляване на бедствия , пожари и изключителни обстановки, оповестиха от пресцентъра на общината.

Екипът ще се състои от 15 души , които ще бъдат от всички обитаеми места на територията на общината. Те ще бъдат подсигурени с нужната екипировка и профилирана техника. Координатор на формированието е Костадин Колев.

Доброволците ще преминат главен курс на образование за реакция при рецесии и премахване на последствията от тях. И ще се включват и за обезпечаване на обществен патронаж на рисковите групи в обществото-възрастни, заболели и самотно живеещи хора.

До момента в община " Родопи " няма проведено непринудено формирование. Въпреки това, десетки поданици във всички обитаеми места се включиха с помощ по време на пандемията от ковид . През лятото на предходната година доброволци участваха в гасенето на огромните пожари в Кадиево, Първенец и Белащица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР