Създаването на Закон за доброволчеството поискаха пловдивските спасители Георги Влайков

...
Създаването на Закон за доброволчеството поискаха пловдивските спасители Георги Влайков
Коментари Харесай

Спасители, завърнали се от Турция: Спешно е необходим Закон за доброволчеството

Създаването на Закон за доброволчеството желаеха пловдивските спасители Георги Влайков и Красимир Каракашев от локалните доброволни формирования " Аварийно избавяне " и Мейдей ", които единствено предидни се завърнаха от едни от най-засегнатите от унищожителното земетресение региони в Турция.

За да заминат и останат там една седмица, през която дружно с доброволци от София избавиха 31 човешки живота, смелите мъже и дами разчитаха на транспорт, екипировка и специфична техника, набавеничрез свои средства или с дарения.

За Закон, който да признае, регламентира и подтиква доброволческата активност и да сътвори правна сигурност за доброволците и организациите, употребяващи доброволци, се приказва от години, само че проекто-предложенията за изготянето му към този момент отлежават на хартия.

Освен това, законът би трябвало да дефинира и понятието що е то " доброволец " и да дефинира какви организации могат да реализират такава активност.

Как съгласно настоящите спасители би трябвало да бъде уредена активността на доброволците, какво ще запомнят от претърпяното в Турция, коя е историята, която ще остане вечно в сърцата им - Искра Койчева беседва с Георги Влайков и Красимир Каракашев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР