Създаването на временна парламентарна комисия, посветена на изграждането на Национална

...
Създаването на временна парламентарна комисия, посветена на изграждането на Национална
Коментари Харесай

БСП настоява за комисия в НС за детската болница

Създаването на краткотрайна парламентарна комисия, отдадена на построяването на Национална многопрофилна детска болница в София предлага парламентарната група на Българска социалистическа партия. Документът към този момент е вкаран в деловодството на Народното събрание и за него стана ясно малко откакто ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи оповестиха, че (не)коалицията е постигнала единодушие, че построяването на лечебното заведение би трябвало да бъде ускорено.

Лидерите на трите партии даже съумяха да вкарат в Закона за бюджета текст, който задължава здравния министър Христо Хинков да им рапортува за напредъка по тематиката, откакто бъде осъществен одит в 7-дневен период. Шефът на здравната комисия проф. Костадин Ангелов пък предвижда, че планирането ще е следващата година, а построяването ще отнеме 4-5 години.

Българска социалистическа партия оферират комисията да работи 3 месеца и да се състои от 12 души, по двама от всяка парламентарна група. Подпис под настояването е поставила соцлидерката Корнелия Нинова и зам.-председателите на парламентарната група Георги Свиленски, Христо Проданов Иван Ченчев и Атанас Зафиров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР