Създаването на съвместен фонд между Българската банка за развитие и

...
Създаването на съвместен фонд между Българската банка за развитие и
Коментари Харесай

България и Унгария със съвместен фонд в подкрепа на стартиращи компании

Създаването на взаимен фонд сред Българската банка за развиване и Ексимбанк за поддръжка на започващи компании, договориха през днешния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Те участваха в първото съвещание на междуправителствената комисия за икономическо съдействие сред двете страни, на която бяха подписани меморандуми за съдействие.

Пред публицисти Караниколов изясни, че първичният бюджет на фонда ще бъде от 200 млн. евро.
Емил Караниколов-министър на стопанската система: Поехме ангажимент от наша страна незабавно да се свържат представителите на двете банки и да стартират диалози. Тъй че дано да забележим те до каква степен ще стигнат. След това ще желаеме резултати от тях, само че дано да създадат най-малко първа среща да се види защо става въпрос.
Министърът на външните работи на Унгария посочи, че Ексимбанк основава рамков заем в поддръжка на бизнеса от двете страни.

Петер Сиярто - министър на външните работи и търговията на Унгария: Ексимбанк-Унгария открива рамков заем от 510 млн. евро, от който могат да се възползват започващи компании в областта на земеделието и туризма в България и Унгария.
Милирад и 300 млн. евро е бил стокообменът сред двете страни за предходната година, а единствено през първите шест месеца на тази година той към този момент надвишава 1 милиард.

 © Асен Тонев / БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР