Създаването на същия уют и ред във вашия дом, който

...
Създаването на същия уют и ред във вашия дом, който
Коментари Харесай

10 неща, които могат да превърнат дори един незабележим апартамент в елитен дом

Създаването на същия уют и ред във вашия дом, който виждаме на кориците на дизайнерските списания, не е лесна задача. Въпреки че се обкръжаваме с видимо красиви и стилни, на пръв взор неща, постоянно към момента има чувство, че тук нещо не е наред и апартаментът по някаква причина наподобява по-скоро като склад или стеснен магазин, цялостен със артикули.

1.Отворени лавици

 тове са отлично място за предпазване на книги и разнообразни дребни декоративни предмети, само че не трябва да ги цялостните напълно. Лекотата в интериора се появява, когато рафтовете „ дишат “: предметите върху тях са подредени по този начин, че сред тях да има доста празно пространство.

2.Стари книги

За да наподобяват рафтовете с книги толкоз елегантни, колкото на страниците на списания, не е нужно да поставяте книги една до друга и да заемате цялото свободно пространство с тях. Има смисъл да поставите 2-3 дребни купчини книги на рафта, а сред тях да извършите място за разнообразни декоративни детайли. Счита се, че рафтът е цялостен, когато към този момент сте заели 80% от площта му.

3.Възглавници за дивана

Декоративните възглавници са грациозен детайл на декора, само че единствено в случай че са малко. Да предположим, че идеалното количество е 2-3 за всеки борд на дивана.

4.Мебели, подредени по стените

 Когато всички мебели са ситуирани по стените, пространството образно се свива – основава се чувство за неразбория. За да наподобява един апартамент чист, е належащо да се отдалечите от подобен обичаен мироглед за подреждането на нещата. Например, маса в столова или хол е най-добре да се сложи в центъра на стаята, а не в ъгъла.

5.Снимки и картини

 Много фотоси в разнообразни рамки въобще не основават чувство за уют. Има смисъл да оставите единствено няколко идентични фрагмента, а по-добре е да скриете останалите в албума. Да, и би трябвало да ги поставите рационално: да вземем за пример комбинация от фотоси, ситуирани на стената над вратата, наподобява доста преференциална.

Друго предписание: всички картини и фотографии в стаята би трябвало да бъдат ситуирани на едно място. И в случай че вашият интериор е много ярък, има смисъл да извършите фотография в черно и бяло: тогава те няма да отвлекат вниманието от главния фон на стаята.

6.Кабели

Ако скриете всички  кабели(от тв приемника, захранващите кабели, разнообразни удължителни кабели, зарядни устройства), ще се изненадате какъв брой по-подреден ще наподобява апартаментът.

7.Обемисти мебели

 Когато избирате мебели, би трябвало да изхождате от размера на избрана стая. Както прекомерно огромните, по този начин и прекомерно дребните неща унищожават атмосферата на комфорт: апартаментът ще наподобява или покрит, или доста празен. И от време на време, с цел да създадете образна непорочност, е задоволително да премахнете 1-2 големи фотьойла и няколко дребни маси от стаята.

8.Обемни драперии по прозорците

Има предписание: на прозорците не би трябвало да има повече от 2 пердета. Например, лек тюл и още 2 солидни пердета в профил са добър вид. И тежките драперии, да вземем за пример 3-ият детайл, който виси от горната страна, първо ще предотврати проникването на слънчева светлина във вътрешността и второ, ще направи прозореца солиден.

9.Тъмен фон

 Белите и пастелни цветове постоянно ще наподобяват по-спретнати от тъмните цветове. Всяка стая с обилие от скучни и мрачни мебели наподобява по-мръсна, в сравнение с е в действителност. Това усещане се дължи на нашето подсъзнание: по-бялото, по-чистото и назад.

Разбира се, това не значи, че незабавно би трябвало да боядисате всички стени в бяло и да купите мебели в пастелни цветове. Но би трябвало да добавите светли акценти към тъмна стая, тъй че да искри с нови цветове.

10.Недостатъчно осветяване

Различни сенки и неосветени ъгли прибавят чувство за хаос. Ако естествената светлина не е задоволителна, би трябвало да добавите изкуственото осветяване.

Има и някои потребни трикове за дизайн:

– Боядисайте тавана в бяло: стаята освен ще наподобява по-чиста, само че и образно по-голяма.

– Използвайте стени и таван като отражатели. За задачата поставете лампите покрай тези повърхности, тъй че светлината да е ориентирана към тях.

– Закачете 1 или 2 огромни огледала с тънка рамка: те също отразяват светлината и тънката рамка няма да наподобява тежка.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР