Създаването на роботизиран боен танк в Русия е въпрос на

...
Създаването на роботизиран боен танк в Русия е въпрос на
Коментари Харесай

Тестваха танка T-14 "Армата" в безпилотен режим

Създаването на роботизиран военен танк в Русия е въпрос на близко бъдеще. Представители на концерна " Уралвагонзавод " оповестиха това на форума " Армия 2020 ", който се организира в Подмосковието, предава Russia Beyond.

От пресслужбата на предприятието оповестиха, че сега се правят проби на безпилотни танкове и бронирани машини. Сред тях е и най-новият съветски танк Т-14 " Армата ", написа " Российская газета ".

Ето най-детайлните фотоси на Т-14 " Армата " >> >> >>

" Като част от научноизследователската и опитно-конструкторска работа, осъществена по заповед на министерството на защитата на Руската федерация, експертите на концерна правят сложна работа за основаване на роботизирани бойни машини за фронтовата линия. По време на работа в безпилотен режим е изпитан и танкът Т-14 " Армата ". Това е една от най-обещаващите области за развиване на бронирана техника, които ще трансформират салдото на силите на бойното поле ", цитира изказването " Интерфакс ".

Първата информация за началото на работата по основаването на военен танков робот въз основата на платформата " Армата " се появи през 2017 година. Тогава заместник-генералният шеф на " Уралвагонзавод " Вячеслав Халитов съобщи, че наличните технологии разрешават да се мисли за роботите като за нов тип оръжие.

Т-14 " Армата " е първият в света танк от трето следвоенно потомство. Основната му специфичност е необитаемият купол с изолирана позиция на екипажа - в бронирана капсула в предната част на корпуса. Заради своите механически характерности и бойни благоприятни условия машината неведнъж е признавана за най-хубава от задгранични специалисти. Серийните доставки на Т-14 до частите на съветската войска би трябвало да стартират през 2021 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР