Създаването на престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма

...
Създаването на престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма
Коментари Харесай

Радев: Създаването на престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма как да стане без политически протекции

Създаването на незаконна мрежа за влияние върху правосъдната система няма по какъв начин да стане без политически подкрепи. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти във връзка със случая с Мартин Божанов - Нотариуса и появилите се данни за напън върху висши магистрати, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Големият въпрос - отстраняването на един подобен израстък и недопускането на сходни практики за в бъдеще изисква да се стигне до края и да се стигне до разкриването на политическите зависимости ", съобщи той във връзка разкритията за напън върху висши магистрати у нас.

По думите му обществото желае да получи отговори по случая с Нотариуса: “Това чака обществото ни. Това е тест, само че и опция за правосъдната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание да решат този случай. Дали анкетната комисия в Народното събрание ще има волята или желанието да разкрие политическите зависимости, от това ще проличи до каква степен и нашият парламент желае да бъде зает с решаването на този проблем ".

Попитан за ротацията и това кой би трябвало да вземем поста на външен министър, Радев сподели следното: “Аз не мога да разясня кой ще бъде външен министър. Това решение би трябвало да бъде взето от ръководещата обединения ".

Той предизвести обаче, че свадите за постове се отразяват на мнението и доверието на хората към институциите.

“Всички виждаме, че тези кавги, които текат около разпределението на властта, късат от ден на ден нишката сред ръководещи и общество ", сподели още президентът.

“Хората виждат едни препирни за постове, за властови запаси, за това кой ще приказва извън, само че не виждат решение на въпроси, свързани с националния интерес и с упованията им като жители ", добави той.

Президентът увери, че когато пристигна момента за съвещания с парламентарните сили за сформиране на държавно управление при възможна ротация, той ще обезпечи най-хубавите условия и ще съблюдава духа на Конституцията и законите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР