Създаването на парламент е равно на революция за времето си.

...
Създаването на парламент е равно на революция за времето си.
Коментари Харесай

Никола Минчев: Създаването на парламент е равно на революция за времето си

Създаването на парламент е равно на гражданска война за времето си. Това сподели при започване на пленарното съвещание ръководителят на Народно заседание Никола Минчев.

" На този ден преди 143 години е извършено Учредителното заседание на първото Народно заседание на новата ни свободна Трета българска страна. Тази дата е специфична за нашето Отечество, тъй като отбелязва началото на няколко основни процеса. На първо място дано се сложим в подтекст на времето - след Руско-турската освободителна война българите получават отговор на фантазията си за свободна страна. На второ място - основаването на парламент е равно на гражданска война за времето си. Представителите на българския народ демонстрират предвидливост, слагат националния интерес над всичко и дружно начертават сполучливия път на България. Нека всички ние - народните представители от 47-ото Народно заседание да бъдем на висотата на упованията на българските жители, да следваме образеца на нашите предшественици и с разсъдък и воля да одобряваме най-хубавите решения за България ", добави още Никола Минчев.

Първа точка за деня в пленарната зала е първото гласоподаване на Законопроекта за държавния бюджет за 2022 година В залата е финансовият министър Асен Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР