Създаването на „Клуб на икономиста“ е най-новата инициатива на ОП

...
Създаването на „Клуб на икономиста“ е най-новата инициатива на ОП
Коментари Харесай

Младежки център-Пловдив създава клуб на икономиста


Създаването на „ Клуб на икономиста “ е най-новата самодейност на Оперативна програма „ Младежки център “ – Пловдив, в който младежи свободно ще могат да дискутират тематики в областта на стопанската система, финансите, възстановяване на персоналното и публичното богатство и финансовата просветеност на обществото като цяло. Това е единствено една от дейностите, които екипът на общинското дружество е подготвил за работа с младежи в най-скоро време.

След броени дни стартират и обучителните стратегии „ АБВ на представянето “, „ Навици за триумф и развиване “, както и основаване на младежко пространство, в което ще се приказва за бизнес и предприемачество. Там младежите ще работят по съставянето на съответни бизнес планове, ще се срещат с представители на дребния и междинния бизнес и ще проучват бизнесклимата в област Пловдив.

През месеците април и май ще бъдат извършени дълго чаканите юношески обмени в Португалия и Ирландия, по време на които 10 младежи ще заминат в съответната страна и ще преминат през поредност от действия с техни връстници за обмяна на опит и положителни практики. А през юни е времето за Международния юношески фестивал, в който както младежите от разнообразни страни ще вземат участие в неофициални действия и ще имат опцията да показват своята работа.

„ Младите хора имат опцията да аплайват със своя социалнозначима концепция, която желае да осъществя в град Пловдив и района, а ние от „ Младежки център Пловдив “ ще я подкрепим “, съобщи шефът Димитрия Тодорова.

Участието във всяка от самодейностите на Центъра е гратис. Необходима е само регистрация за съответното събитие на фейсбук страницата на Младежкия център:

Всичките действия се осъществят като част от план „ Младежки център Пловдив – мощен фактор за локално развиване “ по стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР