Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби

...
Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби
Коментари Харесай

Илиев: Илюзия е, че отиваме на екзотично турне със слаби отбори

Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби тимове, е надалеч от истината. Това съобщи националният селекционер Илиан Илиев преди заминаването на „ лъвовете “ за Азербайджан, където тимът ще изиграе два мача с Танзания (22 март) и домакините от Азербайджан (25 март) на приятелския шампионат FIFA Series в Баку.


„ Нямаше доста време за страсти. Станахме рано, тренирахме сутринта и се приготвихме за пътуването. Нормално е настроението. Надявам се в положително въодушевление да се приберем след тези мачове “, стартира определеният за Треньор номер 1 на 2023 година.

Относно идните срещи, той съобщи: „ Да играеш с Азербайджан, който е почти на нашето равнище, не е толкоз екзотично. Танзания е участник на Купата на африканските народи. Да се класираш за такова огромно състезание даже и в Африка не е елементарно. Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби тимове, е надалеч от истината. Това е доста значимо да го разберем. Всеки един наш мач, против който и да е съперник, е тест. Не би трябвало да тръгваме с настройката, че ще играем против тимове, които са под нашето равнище, тъй като не е по този начин “, продължи Илиев.

„ И против Сърбия, и против Унгария имахме положителни интервали, само че имахме интервали, в които допускахме доста елементарно съперника в последните 30 метра. Трябва да покажем и централизация при статичните положения, защото в последните два мача допуснахме голове от такива “, сподели още наставникът на „ трикольорите “ и добави:

„ Гледахме мачове на Танзания от Купата на африканските народи. Силни и слаби страни. Трябва да ги срещнем футболистите, макар че при Азербайджан има промяна на треньора. Надяваме се да няма огромни промени, с цел да не ни изненадат. Най-добре ще са двете неща – да изглеждаме добре и да търсим положителни резултати “.

„ Първо ние се готвим за Лига на нациите, където тимовете са теоретично на едно равнище. На този стадий е добре да играем с тимове, които са на нашето равнище. В Лигата на нациите би трябвало да сме преобладаващ тим и да се опитаме да бъдем преобладаващ тим. За това мисля, че контролите са положителни, колкото и да наподобяват екзотични на някой “, приключи старши треньорът на Черно море. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР