Създаването на екосистема с решения за всеки етап в работата

...
Коментари Харесай

Chaos създава лаборатория за иновации в 3D технологиите


„ Създаването на екосистема с решения за всеки стадий в работата на архитекти, дизайнери, визуализатори, актьори, търговци и техните консуматори, е наша отдавнашна фантазия ”, споделя Петър Митев (снимка: Chaos)

Основаната в България софтуерна компания Chaos основава вътрешна Лаборатория за нововъведения в региона на графичните технологии и по-конкретно визуализация от край до край и 3D търговия.

Chaos цели да сътвори екосистема от технологии за 3D визуализация, които да се употребяват във всички стадии от работата на архитекти, дизайнери и визуализатори в региона на архитектурата, проектирането и строителството (AEC), образните резултати (VFX) и развлекателната промишленост, както и в продуктовия дизайн.
още по темата
В началото на годината Chaos се сплоти с немската компания Enscape, която развива технологии за рендеринг в действително време и ръководство на процесите по дизайн в архитектурата, и закупи платформата за 3D визуализация в търговията Cylindo, с което форсира реализирането на новата си визия.

Лабораторията за нововъведения ще работи като вътрешно звено в световната компания, под управлението на Владимир Койлазов, който дружно с Петър Митев основава Chaos в края на 90-те години. Койлазов e основател на един от главните артикули на Chaos в България – софтуерът за фотореалистична графика V-Ray.

Екипът от 11 офиса на Chaos по света ще си партнира с университетски организации с други развойни центрове в региона на рендеринга и ще тества нови концепции.

„ Създаването на екосистема с решения за всеки стадий в работата на архитекти, дизайнери, визуализатори, актьори, търговци и техните консуматори е наша отдавнашна фантазия. Щастлив съм, че в обединената компания имаме ресурсите за постигането ѝ ”, сподели Петър Митев.

Глобалната бизнес тактика и оперативната активност на компанията ще се управляват от Кристиан Ланг в ролята му на основен изпълнителен шеф (CЕО).  Той оглавява Enscape като CEO от юни 2020 година

Петър Митев, съосновател на Chaos и член на Борда, поема ролята на основен продуктов шеф (CPO) на Chaos. Владимир Койлазов също е член на Борда и ще поеме ролята на шеф Лаборатория за нововъведения.

Обединената компания, която резервира името Chaos, е с централа в Карлсруе, Германия. В момента световният екип на компанията надвишава 700 души, ситуирани в офиси в София, Карлсруе, Прага, Скопие, Битоля, Копенхаген, Лос Анджелис, Бостън, Ню Йорк, Сеул и Токио.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР