Създаването на безпилотния турски самолет Bayraktar TB2 не е забулено

...
Създаването на безпилотния турски самолет Bayraktar TB2 не е забулено
Коментари Харесай

Конструктор на безпилотния турски самолет „Байрактар” е зет на Ердоган

Създаването на безпилотния турски аероплан Bayraktar TB2 не е забулено в загадка. Даже се знае повече от нормалното. Причината е в едно „ инцидентно ” съвпадане във времето: Сред главните идеолози на самолета Селчук Байрактар получи необятна популярност през май 2016 година, вземайки присъединяване в обединени военно-тренировъчни дейности в Измир, където компанията Baykar Makina показа създадения от нея разследващ безпилотен летателен уред Bayraktar TB2. По решение на началника на турския Генерален щаб ген. Хулуси Акар този БПЛА беше признат на въоръжение в турската войска.
„ Случайното ” съвпадане във времето е там, че тъкмо по това време (14 май 2016 г.) - дребната щерка на президента Реджеп Тайип Ердоган.
 Синът и дъщерята на Ердоган - срещу и в поддръжка на Истанбулската спогодба Синът и дъщерята на Ердоган - срещу и в поддръжка на Истанбулската спогодба
След феминистките демонстрации против натиска от ислямистки ултраконсерватори да се отдръпват от протокола, асоциацията на ислямските жен...
Церемонията по бракосъчетанието почнала с четене на Корана. Сред протоколните очевидци на бракосъчетанието е и ген. Хулуси наред с премиера Ахмет Давутоглу, някогашният президент Абдула Гюл и даже пакистанският министър председател Наваз Шариф. Бракът записал персонално кметът на Истанбул Кадир Топбаш.

На тържеството са поканени 6000 посетители. Ердоган пристигнал със брачната половинка си и с другите си 3 деца.
Кой въпреки всичко е Селчук Байрактар (Selçuk Bayraktar)? Роден е през 1979 година в Истанбул и е наследник на Оздемир Байрактар – създател и притежател на компанията Baykar Makina, занимаваща се с разработки в авиационно-космическия бранш, създава робототехника и БПЛА.
 Турция въоръжава Украйна с дронове Турция въоръжава Украйна с дронове
Водещият турски разработчик на безпилотни самолети Baykar достави следващата партида дронове Bayraktar TB2 в Украйна. Три самолета, боеп...
Селчук приключил Истанбулския механически университет през 2002 година Има степен магистър от Пенсилванския университет и Масачузетския софтуерен институт. Притежава докторска степен от Технологичния институт на Джорджия. Сега играе основна роля в създаването и производството на нови БПЛА. Съсобственик е и механически шеф на компанията Baykar Makina.
По информация на Daily Sabah, брачната половинка Сумейе е приключила университет в Съединени американски щати, където е придобила степен бакалавър. Магистърската степен е от Лондонската школа за стопанска система и политически науки.
Bayraktar TB2 се прояви като релативно перспективно оръжие, въпреки тази година са свалени 18 машини, главно в Либия. На него ще може да се противодейства със профилирани ЗРК от по-малък диаметър и от нескоростни бойни самолети с картечници и оръдия от дребна отдалеченост. Европейските армии обаче към момента не са подготвени да противодействат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР