Създаването на българската азбука е едно от най-забележителните събития в

...
Създаването на българската азбука е едно от най-забележителните събития в
Коментари Харесай

МОН благодари на учителите, че не отстъпиха от първа линия

Създаването на българската писменост е едно от най-забележителните събития в историята на човешката просвета . С тези думи служебният министър на образованието и науката Николай Денков поздрави всички учители, възпитаници, преподаватели, студенти, родители и хора на словото по случай 24 май.

Честит празник на всички просветители! Да си учител в учебно заведение или университет през днешния ден е предопределение, което идва с предизвикването да предадеш знанието на новите генерации, които порастват в свят на непрекъснат софтуерен прогрес. Вие носите голяма отговорност и заслужавате най-висока хвалба. Пандемията от COVID-19 безусловно за една нощ изпрати Вас - учителите и преподавателите, на бойната линия съвсем наедно с лекарите. Със своя безрезервен труд и немислима до наскоро адаптивност към новите действителности Вие спечелихте възхищението на цялото общество.

За всички нас това беше за първи път. Не единствено за учителите и за децата, само че и за родителите, без чиято помощ просветителната система още по-трудно щеше да се оправи . В тази невиждана обстановка родителите повярваха в преподавателите. Учиха дружно с децата си и направиха даже невъзможното, с цел да им оказват помощ да усвояват образователното наличие, да получават нови познания и умения макар физическата отдалеченост. Ето за какво 24 май е празник и на всички Вас, уважаеми родители. Благодаря Ви за доверието и поддръжката!
 Празнуваме българската писменост, култура и просвета – българския дух!
Празнуваме българската писменост, култура и просвета – българския дух!

Вече над 200 година честваме своите първоучители...

Скъпи възпитаници и студенти, приветствам и Вас за съзнанието и мотивацията, които проявихте по време на образованието в електронна среда ! Знам, че не беше елементарно. Благодаря Ви, че сте виновни и дисциплинирани.

Пожелавам на всички нас просветителният развой да продължи в действителна образователна среда, тъй като нищо не може да размени живия контакт сред преподавател и възпитаник, сред учител и студент. Той е решителен както за образованието, по този начин и за възпитанието и обществената осъзнатост на младежите.
 Книги ще летят с дрон по домовете
Книги ще летят с дрон по домовете

Дронът е екипиран със специфична кутия за траспортиране

Днес България е част от една общественост, сплотяваща доста страни на Стария континент, а нашата писменост, наред с латинската и гръцката, е една от трите писмености на тази общественост. Българското слово е свещено! То ни сплотява като народ и ни кара да се гордеем, че сме разнообразни и неповторими. В международното културно завещание името на България постоянно ще свети с буквите на солунските братя и с първите думи, преведени от Константин-Кирил Философ на български език: " В началото бе словото... "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР