Създаването на Австралийско-български бизнес съвет от група българи в различни

...
Създаването на Австралийско-български бизнес съвет от група българи в различни
Коментари Харесай

Активизираме търговското сътрудничество с Австралия

Създаването на Австралийско-български бизнес съвет от група българи в разнообразни бизнес сфери за подсилване и задълбочаване на комерсиалните връзки сред България и Австралия бе разисквано на среща сред заместник-министъра на стопанската система Лилия Иванова и Кейт Лоугън, дипломат към Посолството на Австралия в Атина, което дава отговор и за България.

Това оповестиха от пресцентъра на министерството на стопанската система. Обсъден е бил един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на комерсиалната политика през първата половина на предходната година, когато бе признат мандат и започнаха договарянията по съглашения за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия.

Зам.-министър Лилия Иванова е изтъкнала, че България, дружно с останалите държави-членки на Европейски Съюз, е подкрепила договарянето на широкообхватно, амбициозно и уравновесено съглашение, при деликатен метод към сензитивните селскостопански артикули. По думите й налице са предпоставки за разширение на пазарните ниши в Австралия за експорт на български артикули и за привличането на австралийски вложения.

Двустранният стокообмен на двете страни бележи растеж от 2,5 пъти през интервала януари-октомври 2018 година в следствие главно на обновен импорт на медни руди и концентрати при нулеви стойности за първите 10 месеца на 2017 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР