Създаването на Атлантическия клуб в България преди 30 години оставя

...
Създаването на Атлантическия клуб в България преди 30 години оставя
Коментари Харесай

Пощенска марка се посвещава на 30 години от създаването на Атлантическия клуб

Създаването на Атлантическия клуб в България преди 30 години оставя една доста сериозна диря във всички аспекти на българския политически и обществен живот. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Александър Пулев по време на гала за валидиране на пощенско-филателно издание, отдадено на юбилея.

В модерната история на българската страна надали има организация, която да се е радвала на толкоз доста внимание и чест от позиция на българското маркоиздаване, добави заместник-министърът. Той напомни, че през 1994 година е основана първата марка и тя е била на тематика " Космос ". „ Сега във връзка този церемониален празник, сме запазили тематиката. Художникът проф. Тодор Варджиев се е въодушевил от самодейността на Атлантическия клуб „ Ало, Космос ". Тя даде опция на български възпитаници да влязат в пряк контакт и връзка в космонавти от НАСА ", описа Александър Пулев.

В плана на марката са употребявани документални фотографии, свързани със знакови събития за организацията. На фотосите могат да бъдат разпознати международни и български политици и общественици - Бил Клинтън, Маргарет Тачър, папа Йоан Павел Втори, Лех Валенса, Желю Желев, Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски, Петър Увалиев, Светлин Русев.

Изданието се състои от две пощенски марки, отпечатани в дребен лист. Създадена е и специфична вариация за колекционерите.

Във валидирането на марката взе участие вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова, посланикът на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа, ръководителят на Атлантическия клуб Соломон Паси, президентът в интервала 1997 - 2002 година Петър Стоянов, изпълнителният шеф на „ Български пощи " Деян Дънешки, дипломати и общественици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР