Създаването на анимиран филм отнема доста време, но какво би

...
Създаването на анимиран филм отнема доста време, но какво би
Коментари Харесай

AI създава Флинтстоун анимации по текстови описания



Създаването на анимиран филм лишава много време, само че какво би станало, в случай че компютрите можеха да оказват помощ в този развой? Изследователи от Института за изкуствен интелект Алън са създали AI система, наречена Craft, която основава подиуми от известното филмче Флинтстоун по текстови описания. Екипът е обучил Craft да разпознава детайли от класическата анимация посредством зареждане с над 25 000 трисекундни клипчета, всеки от които е включвал и текстово изложение на това кой участва в сцената и какво прави. Благодарение на това Craft е могъл да събира по изложение герои, декор и дейности.

Резултатите са много груби - изключително предвид на определения първоначален материал. Флинтстоун употребява много опростени и статични фонове, а анимацията на героите е също не изключително комплицирана. Процесът би бил още по-труден, в случай че се употребява филм с по-динамичен арт.

Въпреки това, Craft е образец за бъдещето на анимацията. По-рафинирана система с по-добра и сложна подготовка на доктрина би могла да автоматизира рутинните елементи от основаването на анимационен филм - като диалози сред персонажите или придвижване върху неподвижен декор. Дали това е положителна стъпка е въпрос на позиция - автоматизацията на анимациите може да помогне новите сезони да излизат по-бързо, без значение че в цялата работа ще е включен и машинен детайл.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР