Създаване на специализирано звено за престъпления против природата обсъжда работна

...
Създаване на специализирано звено за престъпления против природата обсъжда работна
Коментари Харесай

МВР работи по създаването на спецзвено за престъпления срещу природата

Създаване на профилирано звено за закононарушения срещу природата разисква работна група в Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Работната група е основана със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Нейната задача е в границите на два месеца да проучва нуждата и опциите за основаването на профилирано звено за закононарушения срещу природата.

Заповедта на министър Рашков е издадена по предложение на депутатите от " Продължаваме промяната " в комисията по околната среда и водите Мирослава Петрова и Цветелина Симеонова-Заркин.

В комисията влизат специалисти от разнообразни звена на Министерство на вътрешните работи, които се занимават с закононарушения против животни (домашни, диви и защитени) и против околната среда, специалисти на министерствата на околната среда и водите и на земеделието, представители на прокуратурата, неправителствения бранш, както и двамата народни представители от комисията по околната среда и водите.

Една от главните задания на специалистите е създаването на обединен протокол за деяние при определяне на посягане, нарушаване и/или закононарушение срещу природата, както и структурирането на координационен съвет, който да реализира навременна и ефикасна поддръжка както на институционално, по този начин и на оперативно равнище.

Друг главен ангажимент на работната група е основаване на условия за възстановяване на осведомителния продан сред институциите, както и обединен профилиран канал за подаване на сигнали за нарушавания и/или закононарушения против дивата природа и животните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР