Създава се и интегрирана информационна система, която ще даде възможност

...
Създава се и интегрирана информационна система, която ще даде възможност
Коментари Харесай

На 5 пристанища се изграждат площадки за отпадъци от корабоплаване

Създава се и интегрирана осведомителна система, която ще даде опция за възстановяване на контрола и взаимоотношението сред другите участници по веригата при предаването на боклуци от корабите, както и констатиране и премахване на спешни замърсявания в морските и речни територии.

Внедряването на пристанищните приемни уреди за боклуци от корабите ще докара до по-високо равнище на запазване на околната среда както в Черно море, по този начин и в района на река Дунав и ще увеличи сигурността на пристанищната активност и водния превоз. Значително ще се подобрят организацията и контролът по събирането на боклуци и ще бъде обезпечена подготвеност на българските речни пристанища за използване на Препоръките на Дунавската комисия.

Дейностите са част от осъществяването на план " Доставка, монтаж и въвеждане в употреба на пристанищни приемни уреди в българските пристанища за публичен превоз с национално значение ". Очаква се всички действия по плана да приключат до края на месец октомври 2022 година Бенефициент е Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура ", като планът се финансира посредством Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020 година, а неговата стойност е близо 16 млн. лв.. Оборудването за присъединяване в интервенции по премахване на експлоатационни и спешни замърсявания в пристанищните акватории е съобразено с най-високите международни стандарти.

Повече информация за плана

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР