Създателят на нашумелия чатбот ChatGPT , че пуска нова версия,

...
Създателят на нашумелия чатбот ChatGPT , че пуска нова версия,
Коментари Харесай

Работа с образи, по-малко "халюцинации": OpenAI пусна "наследника" на ChatGPT

Създателят на нашумелия чатбот ChatGPT, че пуска нова версия, GPT-4, която дава по-добри резултати, работи с изображения и която се интегрира в платената версия ChatGPT Plus, само че предизвести, че продължава да демонстрира някои от минусите на предшественика.

ChatGPT стана наличен за всеобщата аудитория в края на ноември и провокира лавина от мнения и и да дава отговор на въпроси, като не не помни миналата замяна на реплики. GPT значи Generative Pre-trained Transformer и досегашният чатбот надграждаше версията от 2020 година GPT-3, в която употребяваните параметри доближиха използваше 175 милиарда - най-голямата създавана до тогава невронна мрежа.

Подготовката на актуализирана версия, GPT-4, бе известна от други обществени мнения на компанията. В обявата от нощес OpenAI изяснява, че последните шест месеца екипът е работил по настройката на чатбота и е постигнал най-хубавите си резултати в точността на обстоятелствата, управляемостта и способността да не се излиза от заложените ограничавания.

ChatGPT и GPT-4 са невронни мрежи - тип математически системи, които научават умения, като проучват данни. Този съответен тип мрежи, огромни езикови модели, се научават да генерират наличие и го вършат толкоз по-добре, колкото биват захранвани с данни.

 Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ

Двете версии може да наподобяват сходни, в случай че се води нехаен диалог, само че съгласно обявата на OpenAI разликите изпъкват, " когато сложността да задачата доближи задоволителен предел ". Към момента консуматори, които не са се абонирали за ChatGPT Plus - против 20 $ на месец - нямат подобен достъп.

Как работи с изображения

Новата версия, съгласно OpenAI, е " мултимодална " и може да генерира наличие и въз основата на текст, и въз основата на изображения. В " Туитър " изпълнителният шеф на OpenAI Сам Олтман новата версия " най-способната и съответстваща " на човешките полезности и планове, въпреки към момента да има дефекти.

Предимства

GPT-4 може да генерира 25 хиляди думи текст - осем пъти повече от ChatGPT.

Вероятността упоменатите " неразрешени " поръчки да бъдат изпълнени е с 82% по-малка по отношение на ChatGPT. В началото, след появяването на ChatGPT в края на ноември, доста консуматори заобикаляха рестриктивните мерки, които се увеличаваха последователно. Сред най-известните опити е, което може да приказва без задръжки. Бе допустимо да вземем за пример да се основават и сатири и пародии - да вземем за пример роман в стила на Библията или Корана за прозаични аспекти от живота - само че и това се оказа неразрешено като огорчение на възприятията на вярващите.

 В презентацията на уеб страницата на OpenAI новият чатбот дава отговор на въпрос, отнасящ се до изображението, което му е показано.
В презентацията на уеб страницата на OpenAI новият чатбот дава отговор на въпрос, отнасящ се до изображението, което му е показано.

Много по-малка, съгласно компанията, е опцията за грешки по отношение на ChatGPT, който правеше елементарно поправими фактологични (или изчислителни) неточности макар по-впечатляващите за мнозина умения за сформиране на ново наличие или съкращаване на съществуващо. Вероятността за придържане към обстоятелствата в тази версия се е нараснала с 40 на 100 съгласно компанията.

Освен това GPT-4 се оправя по-добре с по-нюансирани указания . Според основателите той може да се занимава с толкоз виновни задания като да оказва помощ на хората да пресмятат налозите си.

Според OpenAI тази версия може да преумине и изпит за бъдещи юристи в Съединени американски щати с резултат като за най-хубавите 10 претенденти. Остават обаче рисковете да се стигне до неточност: GPT-4 не е " изцяло благонадежден " и към момента е допустимо да създаде непредвидените отговори, известни като " халюцинации ". Стъпващият на ChatGPT чатбот на " Майкрософт ", пуснат предишния месец,.
Освен това има таван от 100 известия от потребителя на всеки 4 часа.

" Новата технология на OpenAI към момента има някои дефекти, необичайно наподобяващи човешките, които изнервиха хората, работили с най-новите чатботове. Експерт е по някои тематики и аматьор - по други. Справя се по-добре със стандартизирани проби от множеството хора и дава точни медицински препоръки на доктори, само че може да обърка най-проста аритметика ", за GPT-4 " Ню Йорк таймс ". " Компаниите, които залагат бъдещето си на технологията, може най-малко към този момент да се наложи да се примирят с неточността, която дълго бе табу в промишленост, построена към схващането, че компютрите са по-изискващи акуратност от основателите - хора. "

Конкуренция

Технологичните колоси се впуснаха в последните месеци в трескава конкуренция, с цел да отговорят на подкрепяната от " Майкрософт " компания.

Това направи и " Google ". Съгласно упованията нови артикули да бъдат оповестени през март, компанията разгласи инструмент, кадърен да пресъздаде съвсем всевъзможен документ (нещо, което " Майкрософт " се готви да направи до дни).

 " Google " удостовери, че пуска съперник на ChatGPT

С новата версия, едвам месеци откакто остарялата раздруса света и подтикна всички да приказват за изкуствен интелект, OpenAI подвигна залога в конкуренцията. Фактът, че тя е платена, е обвързван с казуса, че при всяка поръчка на консуматор, употребяващ безплатния ChatGPT, компанията претърпява загуби - въпреки и незначителни, те се усилват при милиони дейни ползващи чатбота.

" Дългосрочно OpenAI възнамерява да построи и даде системи, които могат да жонглират сред разнообразни типове медии, в това число тон и видео, както и текст и изображения ", написа " Ню Йорк таймс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР