Създателят на Microsoft и виден общественик и филантроп Бил Гейтс

...
Създателят на Microsoft и виден общественик и филантроп Бил Гейтс
Коментари Харесай

Бил Гейтс препоръча „5 чудесни книги за една кофти година“, едната е за "биомедицинските чудеса"

Създателят на Microsoft и изтъкнат държавник и човеколюбец Бил Гейтс е разпален обожател на книгите и четенето.

Гейтс постоянно предлага разнообразни заглавия както в социланите мрежи, по този начин и с подробни ревюта в уеб страницата си Gates Notes. Малко преди Коледа магнатът разгласява лист с „ 5 чудесни книги за една кофти година “.

„ През тази година от време на време задълбавах в някоя тематика. Например несправедливостите, породили тазгодишните митинги на придвижването Black Lives Matter. Друг път имах потребност от промяна на темпото, нещо по-леко в края на деня.

В резултат на това прочетох разнородни книги, доста от тях отлични. Ето пет заглавия на разнообразни тематики, които предлагам за резюме на 2020-а. Надявам се, че ще намерите нещо, с което да изпратите годината с положително “, добавя Гейтс.

Ето и кои заглавия привлякоха вниманието на Бил Гейтс:

The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness от Мишел Алекзандър

„ Книгата на Алекзандър дава в действителност проницателен взор към това по какъв начин правосъдната система несправдливо нападна цветнокожи общности и изключително тези на афроамериканците.

Особено добре показва историята и статистиката на всеобщото налагане за отнемане от независимост “, споделя Гейтс и добавя: „ Запознат съм с някои от данните, само че Алекзандър ми оказа помощ да го видя в вероятност.

Прочетох я и съм по-убеден от всеки път, че обществото ни има потребност от по-справедлив метод при поизнасянето на присъди и повече инвестиция в общностите на цветнокожи. “

Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World от Дейвид Епстийн

За тази книга Гейтс споделя, че е почнал да следи творчеството на Дейвид Епстийн след негова TED лекция, отдадена на спортните достижения.

„ В тази възхитителна книга Епстийн твърди, че макар че наподобява, че светът изисква от нас все по-тясна специализация, в действителност се нуждаем от хора с необятни ползи, които натрупат разнороден опит и възприемат разнообразни гледни точки. “

Филантропът счита още, че концепциите на Епстийн изясняват ненапълно триумфа на Microsoft, „ тъй като ние наемахме хора с необятни знания в тяхната област, само че и с богата обща просвета. “.

The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz от Ерик Ларсън

„ Понякога историческите книги се оказват доста по-актуални, в сравнение с създателите им биха могли да предположат “, споделя Гейтс. Според него Ларсън дава на читателите явен взор към това какъв е бил животът на средностатистическия жител в този ужасяващ интервал.

В същото време съумява и да показа някои от водачите на Англия, в това число Чърчил и околните му съветници. „ Обхватът на книгата е прекомерно стеснен, с цел да остане единственото заглалвие, което в миналото ще прочетете за Втората международна война, само че е чудесна добавка към листата с литература за тази трагична ера “, приключва той.

„ Гордиевски. Шпионин и изменник “ от Бен Макинтайър

„ Също толкоз вълнуваща, колкото някои от обичаните ми шпионски романи. “ Така Гейтс дефинира документалния роман за Олег Гордиевски, потомствен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който скрито е вербуван и става двоен сътрудник, предавайки информация на английското разузнаване.

По подигравка на ориста, Гордиевски е оголен от различен двоен сътрудник – американецът от Централно разузнавателно управление на САЩ Олдрич Еймс.

Breath from Salt: A Deadly Genetic Disease, a New Era in Science, and the Patients and Families Who Changed Medicine от Биджал П. Триведи

В тази „ същински вдъхновяваща книга “ е документирана историята на едно удивително научно изобретение и по какъв начин то съумява да усъвършенства живота на съвсем всички заболели от муковисцидоза и техните фамилии.

„ Подозирам, че в идващите години, когато биомедицинските чудеса стартират да излизат от лабораториите, ще забележим още доста такива книги “, декларира Бил Гейтс, който е неприкрит покровител на развиването на медицината и научните нововъведения в нея.

Вижте късото видео и чуийте самият Гейтс да приказва за книгите и за какво ги предлага.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР