Създателят на Майкрософт заяви, че през следващите 5 години ще

...
Създателят на Майкрософт заяви, че през следващите 5 години ще
Коментари Харесай

Бил Гейтс ще инвестира 2 млрд. долара в борбата с климатичните промени

Създателят на Майкрософт съобщи, че през идващите 5 години ще влага към 2 милиарда $ в битката с промените на климата. Средствата ще бъдат вложени в стартъп компании и други планове.
В изявление за немския „ Ханделсблат ” Гейтс съобщи, че би трябвало да бъдат предотвратявани благодарение на иновационни технологии, което е „ допустимо, само че ще бъде доста мъчно ”.
Успоредно с това той прикани да се усилят пет пъти световните държавни вложения в научни проучвания – най-малко до 110 милиарда $ годишно. Тези пари би трябвало да бъдат разпределени в целия свят за развиване на възобновими източници на сила и други нововъведения.
 Бил Гейтс остави на по-заден проект пандемията от ковид, гледа към климата Бил Гейтс остави на по-заден проект пандемията от ковид, гледа към климата
Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било " най-удивителното нещо, което човечеството в миналото е предписание ". Това...
„ Ние сме длъжни да променим стопанската система с темпове, каквито историята към момента не познава ”, акцентира Гейтс.
БГНЕС напомня, че в книгата си „ Как да избегнем климатични бедствия “ Бил Гейтс твърди, че решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било „ най-удивителното нещо, което човечеството в миналото е предписание ”.
В нея той се концентрира върху това по какъв начин технологията може да ни помогне да декарбонизираме международната стопанска система.
Това ще изисква големи вложения от страна на държавните управления в научноизследователска и развойна активност, както и поддръжка, която да разреши на пазара за нови артикули и технологии да пораства, като по този метод ще помогне за понижаване на цените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР