Създателят на фирма Градус АД Иван Ангелов осуети проверка на

...
Създателят на фирма Градус АД Иван Ангелов осуети проверка на
Коментари Харесай

НПО: Собственикът на Градус ни спря да проверим на фермата му за норки

Създателят на компания " Градус " АД Иван Ангелов осуети инспекция на земеделското министерство във фермата за норки, която ръководи, защото не разреши представители на неправителствени организации да вземат участие в инспекцията. Това оповестява Петя Алтимирска от съдружие КАЖИ. Алтимирска беше част от групата хора, водени от Мая Манолова, когато отиде от Комисията по проверката на служебния аграрни министър проф. Христо Бозуков.
Видеозапис от малко над половин час на фейсбук страницата на КАЖИ демонстрира обстановката. В записа представител на КАЖИ уточни, че има съществени подозрения, че фермата може да се трансформира в разплодник на ковид и то разновидности, които да са мутирали - тъй като не се съблюдават нужните правила, с цел да няма прехвърляна на болест от хора към норки и от норки към хора.
Ще пуснем хората от институциите, само че не и хората от неправителствените организации, сподели представител на Ангелов. От КАЖИ споделиха, че имената на техни представители не са били вписани в заповедта за инспекция на земеделското министерство, само че беше показана заповед по Закона за отбрана на животните - това не се оказа задоволително. Не можем да посочим съответните места, за които сме пратили сигнали, споделиха от КАЖИ. Обществото ще разбере посредством контролните органи, гласеше отговорът. Не беше отговорено и какъв брой теста за ковид са направени на животните във фермата.
 Неправителствени организации: Собственикът на Градус ни спря да проверим на фермата му за норки (ВИДЕО) Неправителствени организации: Собственикът на " Градус " ни спря да проверим на фермата му за норки (ВИДЕО)
Създателят на компания " Градус " АД Иван Ангелов осуети инспекция на земеделското министерство във фермата за норки, която ръководи, така ка...

Припомняме, че съответен сигнал по отношение на тази плантация беше изнесен в комисията " Манолова ". Там Петя Алтимирска сподели, че от 5 години КАЖИ подава сигнали, само че институциите избират да мълчат. Според сигнала, жителите към село Маджерито към Стара Загора са пропищели от набезите на американски норки – от това, че убиват животните им, от смрадта, уточни тя. " Финансови несъответствия и данни за престъпления, свързани с бизнеса на американски норки, отглеждани за скъпи кожи, както и подозрения за целеустремено безучастие на Министерски съвет, Министерство на земеделието и храните, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите и прокуратурата водят до вреди и рискови опасности за публичното здраве, хората, животните, околната среда и страната ", добави Алтимирска.
По адрес на Иван Ангелов тя съобщи: " Той е един, той е индивидът – притежател на единствената плантация за норки, настояща в България сега. Той 2017 реши да построи обект за 400 000 норки без Оценка на въздействието върху околната среда, имаме 51 хиляди подписи, импортирани в Народното събрание против построяването на тези обекти ".!
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР