Създателят на фейсбук страницата Етюдите на София“ ни разказва Градски

...
Създателят на фейсбук страницата Етюдите на София“ ни разказва Градски
Коментари Харесай

Етюдите на София“: Градски истории в изложба

Създателят на фейсбук страницата „ Етюдите на София “ ни споделя „ Градски истории “ в галерия. Тя е отдадена на 139-годишнината от оповестяването на София за столица на България и три години от основаването на „ Етюдите на София “. Официалното ѝ разкриване е на 3-и април, а всеки, който желае да я прегледа, може да го направи до 10-и април.

София

90 истории, разказани през обектива на Иван Шишиев. Всяка със собствен дух и заряд. Разкриват София от времето преди да стане столица до през днешния ден. От Люлин до Панчарево. През всеки сезон. И с всевъзможни случки. Като тази от предходната година на замръзналото езеро в Панчарево. Хората отивали да ловят риба.
Иван Шишиев - фотограф: Бабата напред, дядото ходеше след нея. Понесъл кофа, столче. След като направиха дупката, той даде столчето на бабата. Тя седна, подаде ѝ кофичката и сега, в който подаде и кордата, тя се обърна към него и с цялата си обич сподели: „ Сега се разкарай от тук и ме остави на мира “.  © facebook.com/ „ Етюдите на София “
И въпреки, че всеки демонстрира любовта си по друг метод, основателят на „ Етюдите на София “ признава, че влюбените са най-лесни за снимане, тъй като са толкоз вглъбени един в различен, че не виждат какво се случва към тях.
Иван Шишиев - фотограф: Това е един момент от техния живот. Това нещо, което те вършат, това е просто един момент, само че този момент е цялостен живот.
Няколко месеца създателят на известната фейсбук страница избира фотосите, които да включи в изложбата „ Градски истории “. През трите години, откогато е основана страницата, фотосите са към този момент 5000. Иван Шишиев си има и обичани места за снимане.
 ул. „ Граф Игнатиев “, София ул. „ Граф Игнатиев “, София © facebook.com / „ Етюдите на София “ Иван Шишиев - фотограф: За мен " Графа " е това, което може да се каже, че е гръбнакът на столицата със своите четири площада. Там ми е в действителност обичано да фотографирам. Трамваите, които минават.
Иван Шишиев се старае да остане неусетен, когато прави фотоси, само че от време на време изпада в неловки и занимателни обстановки.
Иван Шишиев - фотограф: Снимах едно момче, той се приближи до мен и ми сподели: " Ти за кого се мислиш? За Етюдите на София ли? "
Ако желаете да се срещнете онлайн със основателя на Етюдите на София, можете да го извършите на 3-и април.
Иван Шишиев - фотограф: Според мен ще бъде много по-специално, тъй като задачата на цялото събитие е да се забележим онлайн с хората, които следват страницата ни във фейсбук и значително са се трансформирали в другари.  Панчаревското езеро, София Панчаревското езеро, София © facebook.com / „ Етюдите на София “
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР