Създателят на частната военна компания Вагнер“ е отказал да сключи

...
Създателят на частната военна компания Вагнер“ е отказал да сключи
Коментари Харесай

Пригожин е бил уведомен, че участието на „Вагнер“ в бойните действия в Украйна се прекратява

Създателят на частната военна компания „ Вагнер “ е отказал да подписа контракт с съветското министерство на защитата, след което е бил известен, че присъединяване на бойците му във военните дейности в Украйна се приключва. Това заяви пред публицисти ръководителят на комисията по защита в съветската Дума Андрей Картаполов, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10955
Той напомни, че няколко дни преди опита за бунт министерството на защитата е декларирало, че „ всички формирования, които извършват бойни задания, би трябвало да сключат контракт “ с министерството. „ И по-късно всички започнаха да извършват това извънредно вярно решение. Всички, като се изключи господин Пригожин “, означи депутатът.

По думите му „ тогава му е било обявено, че следователно „ Вагнер “ няма да взе участие в специфичната военна интервенция “. „ Тоест няма да се отделят финансиране и материални средства “ за частната военна компания, уточни Картаполов.

Влиятелният народен представител от Думата добави, че Пригожин е бил воден първо от парите, второ - от несъразмерни и глупави упоритости и трето - бил е в положение на афект. „ Всичко това на куп докара до опит за държавна измяна и машинация на другарите му “, сподели Картаполов в коментар за аргументите за метежа.

Американски военни специалисти чакат договарянията за ориста на „ Вагнер “ да продължат.

Според вашингтонския Институт за проучване на войната (ИИВ) водачът на наемниците Пригожин може да се е върнал в Русия, с цел да контракти детайлностите към съглашение с управляващите.

Москва преди този момент приключи наказателното произвеждане против него и бойците му след крайното изостряне в събота на от дълго време тлеещата властова борба сред него и съветското военно управление.

Днес някогашният офицер от съветското разузнаване и прочут боен блогър Игор Гиркин, прочут като Стрелков, написа, че Пригожин се е върнал в родния си Санкт Петербург, където е и централата на притежаваната от него група „ Конкорд “, компания за кетъринг, трансформирала се в същинска бизнес империя в Русия.

Според ИИВ въпреки да няма никакви надеждни доказателства Пригожин в действителност да е напуснал Беларус и да е отпътувал за Русия, с цел да продължи договарянията с съветските управляващи, това не трябва да се изключва.

Същевременно специалистите от института акцентираха многочислените известия на блогъри, че Пригожин построява нови лагери за бойците си на беларуска територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР