Създателят и шеф на гиганта в онлайн търговията Amazon, Джеф

...
Създателят и шеф на гиганта в онлайн търговията Amazon, Джеф
Коментари Харесай

Джеф Безос се насочва към нова златна мина в онлайн търговията

Създателят и началник на колоса в онлайн търговията Amazon, Джеф Безос, търси нови източници за развиване на бизнеса и наподобява откри правилния отговор. И това е предприятието за B2B търговия -Amazon Business.

Компанията на Безос, което в началото се наричаше Amazon Supply, се разраства бързо на пазара за електронна търговия от вида " бизнес-към-бизнес " (B2B), до момента в който Amazon пожъна невероятния си триумф в сегмента B2C, или " бизнес-към-потребители ", написа technews.bg.

Amazon Business съчетава позитивни атрибути от потребителския пазар на компанията, като да вземем за пример необятен избор и улеснение при доставка, с артикули и изгоди, които са пригодени за бизнеса, държавните организации и просветителния бранш, разяснява пред CNBC анализаторът на Bank of America Джъстин Пост.

Пред B2B търговията има доста повече трудности, като се имат поради комплицираните (и постоянно офлайн) процеси за възлагане на поръчки, само че Amazon Business към този момент се утвърждава на този пазар, който съгласно Bank of America ще нарасне до 1,4 трилиона $ през 2021 година Това е съвсем два пъти повече от планувания размер на обичайна търговия вид B2C в размер на 761 милиарда $.

По създание пазарният капацитет на Amazon Business е два пъти по-голям от капацитета на ръководената от Джеф Безос компания за електронна търговия Amazon - най-голямата в света.

Amazon Business към този момент има милиони бизнес клиенти, като през последните две години брутният размер на стоките се е нараснал 10 пъти: от $1 милиарда през 2016 година до $10 милиарда през предходната година. Bank of America чака към 2023 година този индикатор да доближи $33,7 милиарда. Съвсем реалистично е да се чака до 2021 година Amazon Business да превземе 10% от B2B пазара в Съединени американски щати и 5% от интернационалния B2B пазар.

Същевременно, компанията преодолява някои усложнения при поръчките с нови функционалности и благоприятни условия за осъществяването им в същия ден, разбор на разноските и интеграция със съществуващи приложения за поръчки. Дългосрочно, B2B бизнесът се обрисува като значим мотор за растежа и на продажбите на дребно. /technews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР