Създателят и изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви пред

...
Създателят и изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви пред
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Facebook е в постоянна битка с Русия 


Създателят и изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи пред американските сенатори по време на чуването му в Сената на Съединени американски щати, че компанията му е в непрекъсната борба с съветски оператори, които се пробват да експлоатират обществената мрежа. „Това е конкуренция, съревнование. Те ще продължат да стават по-добри“, акцентира Зукърбърг. Зукърбърг отговаряше на въпроси след абсурда със събирането на данни от консуматори на обществената мрежа от страна на компанията Cambridge Analytica.

Той също по този начин разкри, че Робърт Мюлър, специфичният прокурор, проверяващ хипотетичната интервенция на Русия в американските президентски избори през 2016 година, е разпитал чиновници на „Фейсбук“, като самият Зукърбърг не е бил измежду тях. „Работата ни със специфичния прокурор е поверителна и желая да съм сигурен, че в открита сесия не разгадавам нещо, което е поверително“, уточни Зукърбърг.

През февруари специфичният прокурор Робърт Мюлър повдигна обвинявания на 13 руснаци за интервенция в американските президентски избори, както и против три съветски компании. Една от тях беше Агенцията за интернет проучвания, която е известна като „руска плантация за тролове“ и която съгласно обвиняването е имала „стратегическа цел да сее раздори в американската политическа система“.

Зукърбърг разгласи, че „Фейсбук“ към този момент създава нови принадлежности за идентифициране на подправени профили, посредством които се манипулира публичното мнение. „Има хора в Русия, чиято работа е да се пробват да употребяват нашите системи и други интернет системи, както и други системи. Трябва да влагаме, с цел да ставаме по-добри и в това“, посочи още шефът на „Фейсбук“.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР