Създателите на украинския учебник Световна история“ за десети клас публикуваха

...
Създателите на украинския учебник Световна история“ за десети клас публикуваха
Коментари Харесай

Киану Рийвс попадна в украински учебник по история

Създателите на украинския учебник „ Световна история “ за десети клас разгласиха в електронната версия обработената с фотошоп фотография „ Обяд на небостъргач “ , на която е изобразен американският артист Киану Рийвс.
 
Keanu Reeves, in the form of the Sad Keanu meme, has shown up in a Ukrainian history text book - as a 1930s construction worker in New York.
— Tom Parfitt (@parfitt_tom)

Оригиналната фотография „ Вечеря на небостъргач “ е направена от незнаен фотограф през 1932г. На нея са изобразени строителите, които обядват на един от детайлите на многоетажна постройка.

В раздела на учебника „ Съединените американски щати в интервала сред войните “ на 58 страница има илюстрация - обработената с фотошоп фотография „ Обяд на небостъргач “, на която в дясната част на фрагмента дружно с служащите седи и тъжният Киану Рийвс . В раздела не е посочено,, че тази илюстрация не е истинска, нито пък в текста има информация за американския артист.



Главният редактор на издателство „ Орион “ Ирина Красуцкая съобщи пред РИА Новости, че ще може да разяснява обстановката, откакто създателят на учебника Игор Щупак приготви коментара си . „ Всяка фотография в учебника има свое особено значение. Нашият създател Игор Якович Шупак в този момент приготвя уголемен коментар “, сподели Красуцкая. РИА Новости не съумяла да се добере до коментар от Щупак.



Кореспондент на съветската организация в Киев обиколил няколко книжарници, само че не съумял да открие печатна версия на учебника по история за 10 клас . Оказало се, че за да бъде закупен, преди този момент би трябвало да се направи поръчка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР