Създателите на украинския сайт Миротворец“ и хората, които го попълват,

...
Създателите на украинския сайт Миротворец“ и хората, които го попълват,
Коментари Харесай

Костадинов: Създателите на украинския сайт „Миротворец“ трябва да понесат наказателна отговорност

Създателите на украинския уебсайт „ Миротворец “ и хората, които го попълнят, би трябвало да понесат отговорност, даже наказателна. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на партия „ Възраждане “ в декларация от името на парламентарната група на партията. 

„ Миналата седмица стана ясно, че следващ българин е включен в един доста злокобен лист. Този лист не е за корумпирани полици, а е лист на хора, които имат друго мнение. Списък на хора за унищожаване. Списък в един уебсайт, който носи циничното име „ Миротворец “. Една страница, която официално претендира да е украинска, само че е записана във Вирджиния, Съединени американски щати. Една страница, в която от време на време се обновяват имената в нея, като се прибавят нови и се отстраняват остарели. Премахват се, тъй като физически са отстранени. Иначе казано – убиват се хора в този лист. Миналата седмица в този лист беше включен следващият българин. В съответния случай става дума за българска журналистка – Диляна Гайтанджиева, една от дребното останали представителки на самостоятелната българска публицистика. Тя надалеч не е единственият наш съотечественик, включен в този незаконен уебсайт “, уточни Костадин Костадинов. 

Той акцентира, че на уеб страницата участват и имена на американски жители, измежду които и Хенри Кисинджър. 

„ Защо няма публична реакция от страна на българската страна към момента? Защо никой не зададе въпрос на президента на Украйна Зеленски, когато беше тук? Ние щяхме да му зададем този въпрос. Не го доведоха в Народното събрание, другояче щяхме да го питаме. Защо никого от нашите управници не сложи въпроса в Европейски Съюз? Нали имаме сътрудници и съдружници? Защо никой не показа въпроса от Европейската комисия? “, съобщи още водачът на „ Възраждане “. 

Костадинов разгласи, че партията ще продължи да упорства за публична реакция от българска страна, както и за това въпросът да бъде показан пред украинския дипломат в София, пред европейските институции и на интернационално равнище. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР