Създателите на последната лудост в света на видеоигрите, изключително популярната

...
Създателите на последната лудост в света на видеоигрите, изключително популярната
Коментари Харесай

Roblox застанаха на страната на Apple в спора им с Epic Games

Създателите на последната полуда в света на видеоигрите, извънредно известната Roblox, оповестиха своята поддръжка за Apple в продължаващия им правосъден спор с Epic Games, оповестява Reuters.

Apple показаха външното мнение на Roblox пред съда, което поддържа компанията в оборване на решението на съда от септември предходната година. Roblox се явява единствената гейм компания, която поддържа Apple в тази ситуация. Изявлението на компанията пази затворената екосистема на магазина за приложения на Apple и сигурността, която тя обезпечава. „ Процесът на обзор и утвърждение на приложенията от страна на Apple в App Store уголемява сигурността и сигурността на приложенията, които са налични в App Store и обезпечава на тези приложения по-голяма легитимност в очите на техните консуматори “, се декларира в изказването на Roblox.

То се употребява от Apple в разногласието на компанията със основателите на Fortnite във връзка с достъпността на приложения в App Store, които разрешават поръчката и свалянето на други игри, което е нарушаване съгласно актуалните политики на магазина на Apple. Epic счита политиката на компанията за спираща се нововъведенията и контрапродуктивна във връзка с софтуерната промишленост, като цяло, като упорстват тя да бъде изменена. В любопитно развиване на обстановката, когато Apple биват запитани за какво макар посочените политики, приложението на Roblox е налично в App Store, от компанията обяснили, че основаните от потребителите игри са налични, като „ прекарвания “, а не игри. Вероятно и това е повода, Roblox да трансформират на уеб страницата си всяко споменаване на думата „ игра “ с „ прекарване “.

Reuters показва, че отвън гейм промишлеността, в поддръжка на Apple застават двама някогашни шефове на Централната разследваща организация на Съединени американски щати, както и 21 други представители на националните служби за сигурност на страната. Изданието не показва връзката им с създаването на мобилни приложения. В поддръжка на Epic Games застанаха фигури, като шефа на Microsoft, изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX и основател на PayPal, създателят и изпълнителен шеф на съперника на Epic Games Store Valve, както и и формалната власт на окръг Колумбия.

Както Apple, по този начин и Epic Games апелират от предходната година, което отсъди в интерес на Apple в девет от десетте обвинявания към компанията. Единствената точка, по която компанията не беше оправдана се яви възбраната на разработчици на мобилни приложения за App Store да вмъкват връзки към външни за магазина запаси за разплащане и магазини. Съдът подреди на Apple да промени това, само че компанията си издейства гратисен интервал за въвеждане на смяната до привършване на чуванията по обжалването на решението. Очаква се самите чувания да се проведат през 2023.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР