Създателите на популярния бенчмарк AnTuTu публикуваха новата класация на най-производителните

...
Създателите на популярния бенчмарк AnTuTu публикуваха новата класация на най-производителните
Коментари Харесай

Големи промени в ноемврийската класация на AnTuTu

Създателите на известния бенчмарк AnTuTu разгласиха новата ранглиста на най-производителните смарт телефони за месец ноември. В нея има много промени, защото имаше доста анонси на устройства, оборудвани с флагманските чипсети Snapdragon 8 Gen 3 и Dimensity 9300. Подобни смарт телефони излизаха един след различен, а конкуренцията сред тях е безкомпромисна.

Първото място в ноемврийския рейтинг зае Nubia Red Magic 9 Pro+. Този смарт телефон се характеризира с необикновен външен тип и няколко забавни решения. Първо, той има изцяло плосък заден панел (камерите са интегрирани в стъклото и не стърчат), и второ, смарт телефонът е оборудван с бързото зареждане Magic Flash с мощ 165 W, което може да зареди батерията до 100% единствено за 16 минути. Производителят се е погрижил и за охлаждането на устройството – налице е ефикасна система за отклоняване на топлината особено за Snapdragon 8 Gen 3. Red Magic 9 Pro+ показва 2188631 точки в AnTuTu.

Второто място е заето от Vivo X100 с платформата Dimensity 9300, което за мнозина може да е ненадейно. Този смарт телефон не изостава доста от водача (2184153 точки), само че има по-добри индикатори по повод потреблението на сила при високо натоварване. В същото време Vivo X100 разполага с LPDDR5T RAM, което му разрешава да получи по-добри резултати в тестванията.

Челната тройка се добавя от Vivo iQOO 12 със 144Hz екран и усъвършенствана система за разпръскване на топлината с 5705 мм² изпарителна камера. Флагманите Xiaomi 14 Pro и Xiaomi 14 паднаха надлежно на 6-а и 7-а позиция.

Списъкът със субфлагмани за месец ноември не се е трансформирал доста спрямо предходния месец. Единствената смяна е прибавянето на OPPO Reno 11 5G, който заема третото място. Snapdragon 7+ Gen 2 към момента няма съперници в този сегмент и изпреварва с огромна разлика Dimensity 8200 и Dimensity 8100. Въпреки това казусът с високата цена и наличността на пазара към момента остава, като сега има единствено модели смарт телефони на Realme и Redmi, основани на тази платформа – GT Neo5 SE и Note 12 Turbo. Ще бъде забавно да разгледаме този лист през идващия месец, защото към този момент ще има смарт телефони, основани на чипсета Dimensity 8300.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР