Създателите на най-новата руска междуконтинентална балистична ракета Сармат за първи

...
Създателите на най-новата руска междуконтинентална балистична ракета Сармат за първи
Коментари Харесай

Разкриха възможностите на новата руска балистична ракета Сармат

Създателите на най-новата съветска междуконтинентална балистична ракета " Сармат " за първи път разкриха нейните тактико-технически характерности по време на ревюто " Армия 2019 ", оповестява РИА Новости.
Брошурата, налична за посетителите на форума, гласи, че далекобойността на " Сармат " е 18 000 км, изходното тегло е 208,1 тона, масата на потребния товар е по-малко от 10 тона.
Масата на горивото е 178 тона, дължината на ракетата е 35,5 метра, а диаметърът е 3 метра. Типът бойна глава е отделима бойна глава с блокове с самостоятелно ориентиране.
Форумът разгласява и модел на ракетата. Според английския вестник Daily Star специалисти са предизвестили, че новата нуклеарна ракета на Русия ще направи бомбите, пуснати над Хирошима и Нагасаки, да наподобяват като детски пистолетчета. И в действителност - тя е тъкмо 2000 пъти по-мощна от тях. Ракетата има 16 нуклеарни глави.
" Сармат " (RS-28) ще размени най-тежката в света стратегическа ракета SS-18 " Воевода ", наричана от НАТО " Сатаната ". Новото оръжие към този момент е известно като " Сатана 2 ". Работата по създаване на плана стартира през 2011 година
Концепцията на комплекса " Сармат " е доставянето на бойни глави по траектории, които затрудняват унищожаването им даже от перспективни системи за противоракетна защита.
Миналата година Владимир Путин, в обръщението си към Федералното заседание, разгласи началото на дейната фаза на тестването на " Сармат ". Първите серийни ракети би трябвало да влязат в употреба през 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР