Създателите на инфлуенсъри, генерирани от изкуствен интелект, ще се състезават

...
Създателите на инфлуенсъри, генерирани от изкуствен интелект, ще се състезават
Коментари Харесай

Обявиха първия в света конкурс за красота за модели с изкуствен интелект

Създателите на инфлуенсъри, генерирани от изкуствен интелект, ще се състезават за парична премия в първия в света онлайн конкурс за хубост, предопределен само за дами, основани по дигитален път.

Събитието, наречено " Мис AI ", се провежда от Световните награди за основатели на изкуствен интелект (WAICA) в съдействие с Fanvue - сходна на OnlyFans абонаментна платформа, която към този момент е хазаин на редица виртуални модели, в това число такива, които оферират наличие за възрастни.

Според формалния уеб страница на WAICA цифровите участнички, които се надяват да получат короната на " Мис AI ", ще бъдат оценени във връзка с хубостта, технологията, на която се основават, както и по привличането им в обществените мрежи. " Влиянието на обществените медии " на основателите на ИИ също ще бъде оценено въз основа на броя на уговорките им с почитателите, скоростта на повишаване на аудиторията и способността им да употребяват платформи за обществени медии като Instagram.

" Споделяме визията на WAICA да се трансформира в Оскарите на стопанската система на основателите на изкуствен интелект ", сподели съоснователят на Fanvue Уил Монанаж.

За да вземат участие, участниците би трябвало да изпратят изображение на жена, генерирано на 100% от изкуствен интелект, и да отговорят на серия от въпроси за това по какъв начин и за какво е основан моделът, какъв брой почитатели има, по какъв начин се монетизира наличието му, какъв брой доходи получава и даже на стереотипния въпрос за състезанието за хубост за " единствената фантазия на модела да направи света по-добро място ".

Отбелязва се, че на основателите е разрешено да вършат безграничен брой поръчки за присъединяване в състезанието, стига всяка от тях да е друг модел, генериран от изкуствен интелект.

Освен короната, основателите на първите три печеливши участнички в състезанието " Мис AI " ще получат награди на обща стойност над 20 000 $, като победителката ще получи и 5000 $ в брой. Финалистките ще могат да завоюват и стратегии за менторство в региона на ИИ, PR услуги и други

По подигравка на ориста участниците в състезанието за изкуствен интелект ще бъдат оценени от други инфлуенсъри, основани от изкуствен интелект, а точно Айтана Лопес и Емили Пелегрини, които към този момент са събрали стотици хиляди почитатели в Instagram и са спечелили хиляди долари, позирайки за водещи марки облекла като Victoria`s Secret и Guess и привличайки вниманието на футболисти и милиардери. Към съдиите от изкуствен интелект ще се причислят и техни сътрудници от плът и кръв - предприемачът и PR съветник Андрю Блох и историчката на състезанията за хубост Сали-Ан Фосет.

Първите авторитетни персони с изкуствен интелект към този момент се включиха в състезанието след отварянето на кандидатурите в неделя, в това число и една на име Алба Ренай, която неотдавна разгласи пред своите 11 000 почитатели в Instagram, че е наета за първата нечовешка водеща на седмичния специфичен сегмент на " Сървайвър " в Испания.

Точната дата, на която ще се организира церемонията по награждаването, към момента не е известна, само че в изискванията на състезанието се показва, че всички награди ще бъдат присъдени и изплатени напълно до 1 август 2024 година

 На фотографията: Образ на модела Айтана Лопес, генериран от изкуствен интелект, показан на екран в централата на компанията The Clueless © AFP / PAU BARRENA

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР