Създателите на един от най-интересните военни шутъри днес,Battalion 1944 –

...
Създателите на един от най-интересните военни шутъри днес,Battalion 1944 –
Коментари Харесай

Създателите на Battalion 1944 прекъснаха отношенията си със Square Enix

Създателите на един от най-интересните военни шутъри през днешния ден,Battalion 1944 – Bulkhead Interactive – оповестиха, че прекъсват договорните си връзки с японския издател Square Enix.

В обява в Steam, Bulkhead декларират, че публично са прекъснали връзката си със Square Enix и че се усещат надълбоко разочаровани от това, че Battalion 1944 по този начин и не се е появил за конзоли. Те допълват, че подкрепилите плана в Kickstarter ще получат парите си назад и че Battalion: Legacy, ревизираната версия на Battalion 1944 ще бъде оповестена гратис в Steam на 16-ти този месец.

GamesIndustry.biz напомнят, че Battalion 1944 беше сполучливо финансирана посредством Kickstarter през 2016, като основателите ѝ дадоха обещание, както PC, по този начин и конзолни версии. Играта излезе публично за лични компютри преди три години, само че версии за PS4 и Xbox One по този начин и не се появиха. През 2018 Square Enix закупува 20% дялово присъединяване в Bulkhead Interactive, като са издатели и на предходната им игра The Turing Test. Името на японската компания към този момент е отстранено в Steam като издател на игрите.

„Ние сме надълбоко разочаровани от това, че Battalion 1944 по този начин и не се появи за конзоли и ще върнем парите на всички подкрепили ни в Kickstarter. Оценяваме буйната поддръжка, която получихме от почитателите на играта и от феновете на шутърите отпреди. Надяваме се, че вие ще продължите с нас задачата ни да сътворяваме FPS шутъри, които са основани с мисъл за общността и играчите на първо място“, пишат Bulkhead.

Както към този момент ви разказахме по-рано тази година, японският издател своите западни студиа на шведския консорциум Embracer Group. Заедно с Crystal Dynamics, Eidos-Montréal и Square Enix Montréal шведската компания закупи и правата над поредици, като Tomb Raider, ThiefDeus Ex. През май тази година създателят на Eidos-Montreal Филип Д’Асту разяснява пред GamesIndustry, че раздялата на японската компания с Eidos е била забележима от години, а повода за неуспеха е метода, по който студиото продава своите игри, не поради самите тях.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР