Създаденото през юли 2023 г. в САЩ Управление за подготовката

...
Създаденото през юли 2023 г. в САЩ Управление за подготовката
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че подготвят нова пандемия чрез мутиращи вируси

Създаденото през юли 2023 година в Съединени американски щати Управление за подготовката за пандемии и политики за реагиране приготвя нова пандемия посредством мутиращи вируси. Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана (РХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, оповестява ТАСС.

„ Следващата стъпка на Съединените щати в реализирането на стратегическите им проекти за определяне на световен биологичен надзор беше основаването на Управлението за подготовка за (борба с) пандемии и политики за реагиране. (...) Предполага се, че новата конструкция ще дава отговор за определянето на курса и координирането на дейностите за битка с известни и незнайни биологични провокации, в това число патогени, които биха могли да провокират друга световна изключителна обстановка “, сподели Игор Кирилов.

Според него по този метод Съединени американски щати са почнали да се приготвят за нова пандемия посредством търсене на вирусни разновидности.

„ Ние не изключваме потреблението от страна на Съединени американски щати на по този начин наречените защитни технологии за нападателни цели, както и за задачите на световното ръководство посредством основаване на спешни обстановки от биологичен темперамент “, сподели той.

Кирилов добави още, че предпочитаните области на Управлението включват работата по основаването на ваксини и медикаменти за прекъсване на вируси и техните генетично модифицирани разновидности, както и въвеждането на модерни технологии в биопроизводството.

„ Структурата ще се оглавява от специфичен асистент на президента и старши шеф по световната здравна сигурност и биозащита в Съвета за национална сигурност - генерал-майорът от военновъздушните сили в оставка Пол Фридрихс “, заключи ръководителят на РХБЗ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР