Създаденото по инициатива на Владимир Путин държавно младежко движение, наречено

...
Създаденото по инициатива на Владимир Путин държавно младежко движение, наречено
Коментари Харесай

Създадено от Путин младежко движение получава субсидия €185 млн.

Създаденото по самодейност на Владимир Путин държавно младежко придвижване, наречено Движение на първите, получи годишен бюджет от 19 милиарда рубли, сподели Григорий Гуров, ръководител на управителния съвет на организацията, заместник-министър на образованието и науката, представен от рускоезичния уебсайт на Радио " Свобода ".

От тях съвсем 10 милиарда се възнамерява да бъдат изпратени в районите, други 4 милиарда за обезпечаване на работата на централния уред на движението (€1=102,65 рубли).

Moscow Times отбелязва, че размерът на финансирането на организацията е съпоставим с годишния приход на небогати райони, като Калмикия или Еврейската самостоятелна област. Освен това дотацията е три пъти по-висока от стойносттта на държавната стратегия за „ подсилване на материално-техническата база “ на лечебните заведения и пет пъти по-висока от бюджета за 2023 година на плана за „ развиване на фармацевтичната и здравната промишленост “ да вземем за пример.

През юли Държавната дума одобри законопроект за основаването на държавна организация за деца и юноши. Тя би трябвало да дава отговор за възпитанието на младежите и да образува техните „ ценностни ориентации “ и светоглед на основата на „ обичайните съветски духовни и морални полезности “.

Законопроектът беше импортиран в Думата през май, на годишнината на пионерската организация. Владимир Путин предложи новото придвижване да бъде наречено „ пионерско “. „ Движението на първите “ в действителност е синоним на „ придвижването на пионерите “, в случай че имаме поради британския първоизточник на думата „ пионер “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР